Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Asta-i România! Omul și păcăneaua: Aparatele de jocuri, la orice colț de stradă

N-avem noi altele, dar când vine vorba de farmacii, centre de amanet și păcănele suntem primii din Europa. E semn că suntem o societate bolnavă după iluzii și câștiguri imediate, cu pierderi mari, pe termen lung. Pandemia jocurilor de noroc distruge vieți în România, destramă familii, spală mintea tinerilor și aruncă oamenii mari în pragul disperării. Acum, însă, trecut de ceasul al 12-lea, statul vrea să ne vindece de viciul care a pus stăpânire pe noi de ani de zile. O nouă lege împinge aceste magazine de vise deșarte, la marginea orașelor și le scoate cu totul din localitățile mici.

Maria Stiuca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Jocurile de noroc – un fenomen din ce în ce mai periculos – care pune stăpânire pe noi, pe copiii noștri. Un fenomen care crește la umbra sărăciei și a nepăsării statului. Ignorați de stat, dependenții sunt tentați la orice colț de stradă să bage „la aparate” și banii pe care nu-i au.

Instrumente de spălare pe creier, asta au devenit aparatele care produc averi uriașe pentru unii și nenorocire pentru alții. Distrug minți, vieți, familii.

Păcănele, scoase prin lege la marginea localităților

Pe hârtie, avem oficial 100.000

de dependenți de jocuri de noroc, însă, în realitate, nimeni nu știe, de fapt, câți dintre noi au căzut în patima păcănelelor. E suficient să privim în jurul nostru în comunitate, în cartier, în familie. Să ne dăm seama că sunt mult mai mulți, mai înrăiți, mai îmbolnăviți de acest viciu.

Citește și: VIDEO-Scumpirile, o teamă mare a românilor. ,,Mai rabd! La pensia următoare, sau de la o pensie la alta''

„- Am și eu un băiat care are 55 de ani și din tinerețe joacă, vine fără salariu acasă, eu trebuie să-l țin pe mâncare, eu să plătesc întreținere și aș vrea să se termine cu jocurile de noroc. A lucrat pe șantier, a luat bani frumoși. E încărcător-descărcător de mașină, pentru că nu mai poate să lucreze pe șantier. E divorțat de nevastă și se ține numai de prostii.
Nu mai pot să-l țin. Am zis că schimb iala la ușă, schimb asta, nu mai pot să-l țin. Ia cam 1.800 de lună, plus bonuri de masă. Eu am pensia de 1.200 de lei, a venit întreținerea și eu îi plătesc, îi plătesc telefonul, noroc că am banii ăia să pot să plătesc întreținerea în două rate. Joacă pe unde găsește, la păcănele. -Cam cât dă?

Citeste si: Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul- kanald.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

- De multe ori îi dă pe toți, vine acasă fără bani”, a povestit mama unui dependent.

E oful unei mame care își vede fiul mai rău de la o zi la alta. Sufocată de nevoi și de bătrânețe, biata femeie trebuie să mai aibă și grija fiului care și-a pierdut familia și rostul în viață din cauza jocurilor de noroc.

Nu e oraș, cartier, stradă, în care să nu vezi înșirate unele după altele sălile de jocuri de noroc, pariuri, păcănele.

Păcănelele, un viciu greu de lăsat. „ Ajungi să joci tot, până și hainele de pe tine”

E suficient să treci o singură dată pragul și nu mai ieși. E o altă lume în care te trezești curios, în care totul te prinde, ca un miraj- de la lumini, parfum, mobilierul comod – totul îți plantează în cap ideea că de mâine viața va fi altfel, că acum e momentul să dai lovitura.

Citește și: VIDEO- Ne plac cărțile de dezvoltare personală. Cărțile scrise în limba română sau în engleză îi fascinează pe tineri

Nu-ți trebuie mult ca să devii sclavul iluziilor. „Ajungi să joci tot, până și hainele de pe tine”, o spun tocmai cei care trec prin asta.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Anca Țurcașiu, în culmea fericirii după ce a devenit bunică pentru prima dată la 54 de ani. Ce nume a ales pentru nepoțica ei: ”Înseamnă viață”- radioimpuls.ro

Între timp, parlamentarii au ieșit cu un proiect legislativ prin care jocurile de noroc ar urma să fie mutate la periferiile comunităților și chiar să fie complet interzise în anumite localități.

Suntem într-un cartier mărginaș al Capitalei, acolo unde găsești mai multe săli de joc decât panseluțe la colț de stradă. E semn că industria merge, că banul se învârte și în toată mașinăria se prind de la o zi la alta mai mulți clienți dornici să facă bani din nimic.

E o lume ermetică în care intră cine vrea și iese cine poate, ne spune un angajat al unei săli de jocuri noroc.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI