,,După o călătorie lungă de mii de kilometri, primele vestitoare ale vremii calde au început să se întoarcă la cuiburile lor din Mărginimea Sibiului. Berzele au revenit în comuna Cristian, celebră pentrul numărul mare de păsări care se opresc în fiecare an acolo. Localnicii sunt cei mai fericiți și spun că le-au așteptat cu nerăbdare’’, a transmis Christian Sabbagh.

Au revenit berzele în Mărginimea Sibiului

Primele berze au sosit deja în Marginimea Sibiului. La Cristian, cuiburile înșirate de-a lungul străzii sunt ocupate din nou de frumoasele înaripate. Localnicii spun că sosirea păsărilor este un semn bun, că au scapat de zilele cu frig și ninsori.

,,Astăzi pentru prima data, le-am vazut anul acesta. E semn bun. Înseamnă că aerul e curat față de alte localități

,,Comuna Cristian a devenit celebră în ultimii ani pentru numărul mare de berze care vin aici în fiecare primăvară. În localitate sunt peste 60 de cuiburi, așa că înaripatele au devenit o adevărată atracție în zonă’’, a transmis Anca Marin, corespondent Știrile Kanal D.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Un bărbat din Maramureș a declarat război unei berze. Ce spun vecinii superstițioși?

,,Ne bucurăm când le vedem că vin. Acum au apărut nu de mult. Vin săracele de departe. Și străinii când trec, se opresc, le fotografiază. Aproape la fiecare stâlp sunt berze’’, a spus un localnic.

,,În fiecare an vin si fiecare stie locul unde sa vina.

Nu gresesc. Nu, nu. Și întâ i vin bărzoii, pe urmă vin berzele. Și el curăță cuiburile și pe urma vin ele’’, a spus un alt localnic.

Un semn bun! Și anul trecut au fost 4-5 pui in fiecare cuib. Anul trecut a fost excelent.

În comuna Cristian sunt așteptate anul acesta peste 130 de berze. Păsările sunt ocrotite de lege, iar cei care le distrug cuiburile riscă să fie amendați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si