Sunt imagini surprinse chiar în această dimineață într-o sală de păcănele din cartierul Berceni, în sectorul 4 al Capitalei. Deși litera legii spune că acestea ar fi trebuit închise încă din septembrie anul trecut, ele funcționează ca și când pandemia nu ar fi existat niciodată şi FĂRĂ să existe încă un ordin de redeschidere.

Imediat cum au aflat pontul, împătimiții jocurilor de noroc au și dat iama în sălile de jocuri.

S-au şi anunţat între ei, să nu cumva să rateze aşa ocazie.

„Normal că mi-era dor sunt un campion, jucător de mic. Ce să vă zic. M-au sunat băieții, mi-au dat mesaj pe telefon și am venit să văd care-i treaba”, spune un client.

Nu la fel de curajoși în declarații au fost acești clienți, care au găsit imediat o scuză pentru prezența lor în sala de jocuri de noroc.

„Am intrat și eu acum că am avut puțină treabă la toaletă”, spune alt client.

Capitala în scenariul galben. Vor fi redeschise și cafenelele la 30 la sută din capacitate

Cei care nu respectă legea, riscă însă amenzi usturătoare, pentru că ei contravin unui articol din Codul Penal- zădărnicirea combaterii bolilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„După ce se vor redeschide sălile de jocuri vor putea funcționa doar cu 30 la sută din capacitate. Însă, cei care au furat startul și au deschis încă de astăzi, riscă acum amenzi cuprinse între 500 și 2000 de lei”, relatează reporterul Kanal D.

Ne mutăm la altă sală de jocuri care sifdează regulile. Aici primim o explicație cel puțin bizară.

„Păi încă nu e deschis!Pot să-ți garantez că nu e deschis pentru toată lumea. E un fel de probă”, spune un angajat.

Și la această sală de jocuri din sectorul 3 am găsit ușile deschise, dar nu pentru mult timp.

Datele arată că nu va mai dura mult, însă, până când redeschiderea va fi făcută în mod legal, de toată lumea. Prefectura Capitalei a constatat trendul de scădere privind rata de infectare. Mai exact, în ultimele 14 zile rata de infectare a scăzut până la 2,69 la mia de locuitori.

Scenariul galben, în București. Vor fi redeschise și cinematografele

Ca atare, măsurile de relaxare nu vor întârzia să apară.

„Este vorba despre activitatea operatorilor economici în domeniul preparării, în domeniul comercializării și consumului produselor alimentare, este vorba de activitatea cafenelelor, a restaurantelor, a unităților cu acest profil, este vorba de activitatea operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Cât despre situația constată în această dimineață la unele săli de păcănele...

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Probabil au gândit că dacă s-a schimbat starea de fapt, se schimbă automat și starea juridică, această scădere a numărului de cazuri, această incidență cumulată a cazurilor, trebuie să fie constatată într-o ședință a comitetului Municipiului București pentru situații de urgentă, să facă o hotărâre care constate ridicarea acestor restrictii care au existat până acum”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Și cinematografele, teatrele, sălile de concerte și restaurantele se vor redeschide, dar nu oricum, ci în limita a 30% din capacitatea totală.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si