Acest domn pleacă la muncă în Germania, chiar înainte ca restricțiile de acol o să se înăsprească. Dar este optimist.
- Pot să mă programez pentru o testare la patru zile după ce ajung sau rămân în carantină.
- Dacă era disponibil vaccinul, ați fi acceptat să vă vaccinați?
- Da, spune omul.

În prezent, carantina sau testul COVID sunt principalele condiții impuse celor care călătoresc.


- Unde călătoriți, unde mergeți?
- În Bristol.
- Vă e teamă să călătoriți?
- Nu!
- Ati făcut testul înainte să clătoriți?
- Da, spune un călător.

Vaccinul împotriva COVID ar putea să ne influențeze călătoriile în străinătate

Dar situația s-ar putea schimba. Pe 21 decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba primul vaccin împotriva COVID 19.
- Singapore. Trebuie carantină 14 zile și un test la sosire.
- Dacă ar fi fost disponibil vaccinul, ați fi acceptat să vă vaccinați, ca să scăpați de carantină?
- Cu siguranță, da!, spune un alt călător.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

O companie aeriană din Australia a anunțat deja că vaccinul va deveni o obligație pentru pasageri. Și alți operatori se gândesc la impunerea unei astfel de măsuri, în încercarea de a se salva de la dezastru.
În decembrie, țările din Uniunea Europeană vor primi câte o tranșă de 10 mii de doze de vaccin antiCOVID. Într-o ședință de guvern fulger s-a stabilit astăzi cadrul legal pentru campania de vaccinare și în țara noastră.

„S-a aprobat prin acest ordin comun normele privind autorizarea și funcționarea centrelor de vaccinare anticovid 19. S-a aprobat bugetul pentru funcționarea centrelor de vaccinare”, a anunțat ministrul săntății, Nelu Tătaru.

În ianuarie, în România vor sosi sute de mii de doze din noul vaccin

În ianuarie, alte 600 de mii de doze ajung în țara noastră. Sunt destinate personalului medical, așa că în primă fază centrele de vaccinare vor fi organizate la nivelul spitalelor. Sunt 35 doar în capitală şi 900 în toată țara. Dar campania va fi extinsă la nivelul întregii populații. În februarie vor mai ajunge peste un milion de doze.

Ce care vor trece prin acest proces vor primi o adeverință în sistem electronic în care vor fi trecute data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Succesul acestei campanii va ține de modul în care vom duce mesajul mai departe, despre a duce informațiile până la cel din fața porții, cum spunea cineva”, a declarat premierul interimar.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Autoritățile speră că vom ajunge la o rată de imunizare de 60-70 la sută în vară, pentru a putea pune capăt acestei pandemii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si