Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Calcule greșite la Palatul Victoria. Salariul minim dă bătăi de cap parlamentarilor

Bâlbâială în lanţ la Palatul Victoria în privinţa salariilor minime. După ce, timp de mai mult de o lună, guvernanții au vorbit despre majorarea salariului minim în construcții, agricultură și industria alimentară, în această dimineață, totul a căzut. Motivul: calculele guvernului au fost greşite.

Redactia Stirile Kanal D,

Calcule greșite la Palatul Victoria [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bâlbâiala de la Palatul Victoria ar fi făcut ca majorarea salarială propusă să fie, de fapt, o diminuare a veniturilor pentru angajaţii din construcţii, agricultură şi industria alimentară.

Salariul minim dă bătăi de cap parlamentarilor

Noi vorbisem, la nivelul federațiilor și sindicatelor, să mărim salariul în doi pași: la 4.500 și la 4.750 în primăvară. Probabil că această mărire se va face dintr-odată, pentru a acoperi întregul deficit care s-ar fi creat prin eliminarea facilității pe sănătate, a declarat Cristian Erbașu, antreprenor construcții.

Până una alta, angajații din cele 3 domenii rămân cu aceleași salarii, iar guvernanții anunță că vor reface toate calculele... Și va urma o nouă ordonanță, de această dată revizuită.

Citește și: VIDEO- Controverse în rândul pensiilor din pilonul II. Guvernul a pus ochii pe pensiile private

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Guvernul a aprobat lotuși majorarea cu 10% a salariului minim brut, de la 3.000

de lei, la 3.300 de lei. Dar din această creștere, statul câștigă aproape cât angajatul. Calculele arată că un salariat plătit cu venitul minim pe economie primește în plus 172 de lei net, în timp ce statul câştigă 139 de lei de la fiecare angajat.

Aproape două milioane de persoane sunt angajate în acest moment cu salariul minim pe economie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI