„După trei ani de așteptare, Cazinoul din Constanța este tot mai aproape de marea redeschidere! Atât la interior cât și la exterior schimbările sunt vizibile. Iar dacă lucrurile vor merge conform planului, la vara turiștii vor putea admira clădirea emblematică în toată splendoarea”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cazinoul din Constanța se pregătește de deschidere

De pe faleza din Constanța, schimbările celebrului Cazino pot fi observate cu ochiul liber.

Fațada este aproape gata, iar ferestrele au fost schimbate cu geamuri de termopan și lemn de stejar, pentru a rezista mai bine furtunilor de la malul mării.
„Cei patru stâlpi de la intrare vor primi sticlă, marmură. Au fost alese de către proiectanți și arhitecți cea mai bună soluție să reziste în timp”, a explicat șeful de șantier.

Citește și: VIDEO- Ultima lună de iarnă, temperaturi cu 15 grade mai mari peste normal. Cât va ține vremea caldă?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și faimoasa fereastră în formă de scoică va fi îmbrăcată în sticlă de murano din Italia, în timp ce podeaua a fost deja acoperită cu bucăți de marmură și travertin aduse din patru țări.


„Pe vremuri, aici era un restaurant generos cu vedere la mare. Tâmplăria și pardoseala au fost schimbate, tavanul a fost reparat, iar la final acest spațiu va fi decorat cu elemente art nouveau”, a transmis Raluca Sevastru, corespondentul Știrilor Kanal D.
Și pereții și tavanul cazinoului vor fi restaurate.
În subsolul clădirii, tavanul a fost reabilitat complet folosind aceleași elemente metalice din care a fost construit turnul Eiffel.
În același timp, în atelierul de creație al cazinoului au fost restaurate peste o mie de ornamente.
La finalul lucrărilor, clădirea Cazinoului ar trebui să arate la fel ca atunci când a fost inaugurată. Termenul de finalizare al lucrărilor este preconizat pentru luna iunie a anului acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Listerioza Listerioza
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si