"A fost cea mai rece noapte din această iarnă, iar România a înghețat la temperaturi de până la minus 18 grade. Gerul cumplit a creat și probleme în multe zone din țară. În Capitală, 20 de tramvaie au rămas blocate după ce o șină s-a rupt din cauza frigului. La Brașov, în schimb, șoferii s-au chinuit zeci de minute să își dezghețe mașinile și să plece la serviciu. Mari probleme au avut și pietonii care au alunecat pe trotuare ca pe patinoar", a transmis Cristian Sabbagh.

Cea mai geroasă noapte din România

Ger de crapă pietrele a fost, în această dimineață, la Brașov. Temperaturile au scăzut pana la -17,8 grade, spre disperarea șoferilor care se grăbeau spre serviciu. Dacă pe exterior, vehiculele au fost acoperite cu un strat consistent de gheață, în interior era la fel de frig ca în congelator.

Cei care nu și-au curățat zăpada depusă pe mașini, în weekend, au avut mult de muncă. 

"- Ieri n-am reușit pentru că era și mai înghețată, acum încerc, dar nu cred că reușesc
- De cât timp vă chinuiți?
- Cam de o jumate de oră.
- Și văd că mai aveți.
- Dar nu mai fac, decât am pornit-o puțin să nu-mi pierd bateria, în schimb restul așa rămâne", a spus un român.

Mai afectați de gerul năprasnic au fost oamenii care au fost nevoiți să iasă din case la primele ore ale dimineții.

Mulți brașoveni au dârdâit în stațiile de autobuz. 

"Uitați, tot Brașovul, de trei zile s-a nins și nu e dat într-o stație zăpada. E posibil? Sau cum face deszăpezirea. Câteodată vine de florile mărului, ca să-și ia banii ăștia cu deszăpezirea. Păi de nu bagă tot Brașovul?", a spus un român.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și simpla plimbare pe trotuarele din oraș a fost o adevărată aventură pentru mulți pietoni.

"După ultima ninsoare abundentă, utilajele de deszăpezire nu au intervenit și pe străduțele din cartiere, astfel că inevitabil pe șosele s-a format ghețuș, iar aceeași problemă este și pe trotuare. În multe cartiere, acestea nu au fost curățate bine, iar pietonii care circulă pe aici trebuie să fie foarte atenți pentru că în orice moment riscă să alunece", a transmis Adrian Jătăreanu, reporter Știrile Kanal D.

Gerul a creat haos și în București. 20 de tramvaie care circulau pe liniile 23 și 32 au fost blocate zeci de minute după ce șina s-a rupt din cauza frigului, pe o distanță de aproximativ 50 de metri. Ghețușul ar fi putut produce probleme si mai grave.

Acest bărbat, de exemplu, a fost la un pas să fie călcat de o mașină după ce a alunecat pe gheața formată într-o parcare din Capitală. 

Meteorologii spun ca noaptea trecuta a fost cea mai geroasă din acest sezon. Cel mai frig a fost la Poiana Stampei, unde s-au înregistrat -18 grade.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Temperaturile nu vor fi însă mai scăzute decât cele de noaptea trecută.

Citește și: VIDEO- România va fi lovită de furtuna Isha, care a provocat haos în Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si