Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cel mai lung drum spre școală și muncă este în cea mai mare comună din România. Locuitorii parcurg 10 kilometri în două ore

Din comuna Florești până în Cluj, oamenii ajung să petreacă chiar și 2 ore în trafic, pentru a parcurge 10 kilometri.

Redactia Stirile Kanal D,

Cel mai lung drum spre școală și muncă [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Cea mai mare comună din România se sufocă din cauza numărului uriaș de mașini. Drumul parcurs între Florești și Cluj-Napoca de cei care merg la muncă sau la școală durează chiar și 2 ore, deși vorbim de numai 10 kilometri. Există și soluții. Metroul, de exemplu, care este momentan la faza de proiectare. Anul viitor ar trebui să înceapă și primele săpături", a transmis Cristian Sbbagh.

Cel mai lung drum spre școală și muncă

Drumul dintre Florești și Cluj-Napoca este un adevărat calvar la orele de vârf, spun cei care fac naveta zilnic între cele două localități.

După o oră și câteva minute, șoferul ajunge într-un cartier aflat la una dintre ieșirile din oraș. Iar până în centru, mai avem de așteptat.

Un tânăr care locuiește în Florești a făcut un calcul...

"Noi ne petrecem în medie cam 2 ore pe zi în trafic. Asta înseamnă 10 ore pe săptămână, 40 de ore pe lună, 480 de ore pe an. Adică fix 20 de zile pe an în trafic", a spus un tânăr.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"E foarte aglomerat, mai ales la orele de vârf desigur. Cred că e cea mai aglomerată localitate din zona Ardealului", a spus un participant la trafic.

Măsurătorile arată că pe E60, între localitățile Florești și Cluj-Napoca se înregistrează un vârf de 75.000 de vehicule într-o singură zi.



"De aici din centrul comunei Florești până în centrul Clujului sunt aproximativ 10 kilometri. Distanța care în mod normal cu mașina se parcurge în 20-25 de minute, dar șoferii spun că la orele de vârf petrec în trafic chiar și două ore. Asta pentru că Floreștiul a devenit un soi de cartier-dormitor al Clujului", a transmis Silvia Cseh, reporter Știrile Kanal D.

Metroul, soluția la haosul de pe șosele, este în faza de proiectare.

Lucrările ar trebui sa înceapă pe 1 martie 2024, iar primele săpături se vor face chiar în comuna Florești. Metroul ar trebui finalizat în 2032, dacă lucrările încep la termen.

Citește și: VIDEO- Spectacol pe două roți la Cluj. Pentru prima dată în România a avut loc o etapă a Campionatului Mondial de SuperEnduro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI