Lacul roz sau lacul cu pete sunt adevărate minuni ale naturii care par făcute pe calculator. Ele există însă în realitate și atrag mii de turiști anual. Vedem acum imaginile spectaculoase cu cele mai ciudate întinderi de apă din lume, a transmis Simona Pătruleasa.

Cele mai ciudate lacuri din lume

Facem un popas în Vestul Australiei, pe Lacul Roz. Un loc atât de fermecător, încât pare un efect pe computer.

În realitate, algele sunt responsabile pentru această priveliște.

În funcție de sezon, dar și de ora din zi, culoarea lacului poate varia de la roșu aprins, până la un mov deschis. Lacul are o salinitate ridicată, iar culoarea roz este dată de prezența algelor saline.

Trecem mai departe spre Lacul Pătat din Canada, un loc ciudat pe care vizitatorii îl numesc „extraterestru”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Lacul este alcalin și este considerat sacru de către populația indigenă. Bătrânii locului spun că fiecare ochi de apă are diferite proprietăți medicinale.

De fapt, nici vorbă de magie. Vara, când apa din lac se evaporă, ies la suprafață depozitele intens colorate de minerale și creează adevărate poteci pe care te poți plimba în voie.

Citește și: VIDEO- Transformă epave în bărci de lux. Un tânăr din Bihor a învățat meserie de pe internet, acolo unde a urmărit sute de tutoriale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: