Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Cine este Tiba, tânăra vedetă de pe Youtube ucisă de tatăl ei

Tiba a devenit de-a lungul ultimilor ani o vedetă pe Youtube care și-a impresionat urmăritorii prin stilul vibrant și plină de viață, lansând hit după hit cu videoclipurile ei pline de distracție despre viața ei.

Sorin Negru,

Tiba al-Ali, tânără vedetă de pe Youtube ucisă de tatăl ei


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tiba și-a început canalul de YouTube după ce s-a mutat din Irakul natal în Turcia, la vârsta de 17 ani, în anul 2017, potrivit BBC News.

Citește și: Un YouTuber a anunțat că a găsit o „peșteră ascunsă” lângă Zona 51 din deșert și apoi a dispărut în mod misterios

Influencera a devenit celebră vorbind despre independența ei, despre logodnicul ei, machiaj și alte lucruri. Tiba a apărut fericită și a atras zeci de mii de abonați.

Ce greșeală fatală a făcut Tiba

În ianuarie 2023, Tiba s-a întors în Irak pentru a-și vizita familia- și a fost ucisă de tatăl ei.

Bărbatul ar fi fost dezamăgit de decizia fiicei sale de a trăi independent o viață modernă în Turcia.

Cu toate acestea, uciderea nu a fost considerată a fi fost „premeditată”, iar tatăl ei a fost condamnat la doar șase luni de închisoare!

Moartea lui Tiba a stârnit proteste în Irak cu privire la legile foarte relaxate cu privire la „crimele de onoare”, cazul subliniind modul în care femeile sunt tratate într-o țară în care atitudinile conservatoare rămân dominante.

„A fost sugrumată în somn”

Tiba și-a creat un public online de peste 20.000 de abonați- o cifră care a crescut, din păcate, după moartea ei.

Ea a postat videoclipuri zilnic și s-a bucurat de noul stil de viață pe care Turcia i l-a oferit în comparație cu societatea tradițională din Irak.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În primul ei videoclip din noiembrie 2021, Tiba a spus că s-a mutat pentru a-și îmbunătăți educația, dar a ales să rămână pentru că i-a plăcut viața acolo.

Potrivit rapoartelor, tatăl ei, Tayyip Ali, nu a fost de acord cu decizia ei de a se muta acolo – nici de a se căsători cu logodnicul ei născut în Siria, cu care locuia la Istanbul.

Se crede că Tiba a fost implicată într-o dispută de familie când s-a întors în Irak pentru a-și vizita casa din Diwaniya în luna ianuarie.

VIDEO. Cine este Tiba, tânăra vedetă de pe Youtube ucisă de tatăl ei

Potrivit BBC, tatăl Tayyip Ali a sugrumat-o pe fiica în somn, pe data de 31 ianuarie. Ulterior s-a predat poliției.

Un membru al guvernului local unde a fost ucisă Tiba a declarat că tatăl femeii a fost condamnat în aprilie la o pedeapsă scurtă de închisoare.

În urma uciderii lui Tiba, sute de femei au ieșit în stradă în Irak pentru a protesta împotriva legislației privind „crimele de onoare”.

Codul penal irakian permite „crimelor de onoare” o atenuare a pedepselor, Guvernul irakian fiind mai îngăduitor cu violențele comise împotriva membrilor familiei, potrivit analizei Ministerului de Interne.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

VIDEO. Cine este Tiba, tânăra vedetă de pe Youtube ucisă de tatăl ei

Tatăl criminal, eliberat după 6 lunie

Conform sursei citate, legea din Irak permite pedepse blânde pentru „crime de onoare” pe motive de provocare sau dacă acuzatul a avut „motive onorabile”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Irakului, generalul Saad Maan, a declarat pentru BBC: „Un accident i s-a întâmplat lui Tiba al-Ali. Din perspectiva legii, este un accident criminal, iar în alte perspective, este un accident din crime de onoare”.

Saad Maan a mai spus că Tiba și tatăl ei au avut o ceartă aprinsă în timpul șederii ei în Irak. El a mai explicat că, cu o zi înainte de asasinarea ei, poliția a încercat să intervină în scandalul iscat între cei doi.

Întrebat despre răspunsul autorităților la asasinat, generalul Maan a spus: „Forțele de securitate au tratat cazul cu cele mai înalte standarde de profesionalism și au aplicat legea. Au început o cercetare prealabilă și judiciară, au strâns toate probele și au trimis dosarul la justiție pentru a pronunța sentința”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI