Cea mai mare clădire din lume acoperită cu oglinzi se află în Arabia Saudită. Maraya, așa cum se numește colosul de sticlă, este situat în mijlocul deșertului și în anumite momente ale zilei este invizibil. Imensul cub de oglindă a fost ridicat în doar șaptezeci și șase de zile.

Vizitatorii care vin din depărtare spre Maraya nu reușesc să își facă o idee despre conturul clădirii decât atunci când ajung lângă ea.

Cele aproape zece mii de panouri de oglinzi nu te lasă să o vezi decât din anumite unghiuri și în anumite momente ale zilei, uneori, clădirea devine complet invizibilă.

Citește și: Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina se lasă așteptate. Medvedev: „Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerșind milă”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doi bărbați au găsit monede de argint de 2.300 de ani în Botoșani. Niciodată nu a mai fost descoperită în zonă o astfel de comoară- antena3.ro

Citeste si: Sfânta Parascheva 2024. Ce nu e bine să faci în zi de sărbătoare. Superstiții pentru ziua de 14 octombrie- wowbiz.ro

Ideea design-ului exterior a venit de la o firmă italiană de arhitectură. În interior Maraya, care înseamnă oglindă în limba arabă, are o sală imensă de concerte unde au evoluat vedete precum Alicia Keys, Andreea Bocelli sau John Legend.

Din punct de vedere tehnic, compania care a produs panourile de oglinzi, a adaptat sticla la cerințele zonei pentru a rezista temperaturilor extreme și furtunilor de nisip. Maraya deține recordul pentru cea mai mare clădire din lume acoperită integral cu oglinzi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si