Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Conditii mizere, taxe uriase pentru parintii care se interneaza cu copiii

Parintii sunt nemultumiti de taxa pe care o platesc ca sa se interneze in spital alaturi de copiii lor. Taxa e legala, spun mai marii din sanatate, in timp ce oamenii sustin ca serviciile pe care le primesc in schimbul acestor sume sunt demne de lumea a treia. Mancarea e proasta si putina, sunt trimisi sa cumpere medicamente si de multe ori trebuie sa doarma in pat cu copiii sau chiar pe scaune.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conditiile in care sunt cazati parintii la pediatrie lasa de dorit, ca de altfel in orice spital romanesc.

Saloanele sunt comune, se sta intr-un singur salon, doar mamele. Pentru asemenea servicii, parintii platesc 80 de lei pe zi.

Parinte: Un polonic de supa cu o galusca, care e facuta din nu stiu ce, n-are niciun gust. Si orez cu niste carne fiarta, data prin masina de tocat, pusa peste. Deci in fiecare zi a fost exact acelasi meniu 05,22

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Asa ca, parintii mai scot din buzunar alte cateva zeci de lei zilnic pentru a putea manca decent. Conducerea unitatii medicale sustine ca statul este de vina, pentru ca da zilnic doar 12 lei pentru hrana copiilor si sapte pentru cea a adultilor. In plus, oamenii par sa manance... cam des.

LIVIU MUNTEAN- PURTATOR DE CUVANT SPITALUL DE COPII BRASOV: Mananca in spital de trei ori pe zi, mancare gatita la bucataria spitalului, adica ce mancam si noi cand suntem de garda.

In plus, oamenii sunt nevoiti sa cumpere chiar si medicamente pentru cei mici, bineinteles, tot pe langa cei 80 de lei pe zi pe care-i platesc spitalului.

LIVIU MUNTEAN- PURTATOR DE CUVANT SPITALUL DE COPII BRASOV: Din spitalul asta nu pleaca nimeni la farmacia din colt sa-si cumpere nimic.

In timp ce conducerea spitalului incearca sa acopere realitatatea cu vorbe goale, in luna decembrie, taxa pentru mame s-a marit de la 50 la 80 de lei.

Sunt puse la dispozitie 80 de paturi pentru parinti si 225 pentru micii pacienti.

La Spitalul de Copii din Brasov se interneaza lunar, in medie, 840 de pacienti. 600 dintre mamici raman alaturi de copiii lor in spital. Din taxa pe care unitatea medicala o cere, se strang lunar 35 de mii de lei. Banii sunt insuficienti, spun cei din conducerea spitalului, avand in vedere ca doar cheltuielile cu utilitatile se ridica la 160 de mii de lei pe luna.

In schimb, in Capitala, la spitalul Grigore Alexandrescu, parintii copiilor bolnavi platesc 15 lei pe zi daca vor sa stea si ei in spital. Bani de care dorm pe scaune, pentru ca in paturi abia exista loc pentru micuti. In Constanta, aceeasi taxa este de 20 de lei pe zi. Exceptie fac parintii copiilor sub trei ani si ai celor care au certificat de dizabilitati.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI