În urmă cu puțin timp- au fost confirmate încă două cazuri- în București și Mureș. Femeia diagnosticată în capitală e  rudă cu pacientul diagnosticat ieri. Personalul medical care l-a consultat inițial pe bărbat e în carantină pentru că nimeni nu purta costum de protecție. Iar la Galați- autoritățile caută toți pasagerii microbuzului cu care bolnavul diagnosticat ieri s-a dus acasă din București.

Bărbatul de 72 de ani din Galați s-a intors pe 29 februarie din Lombardia- Italia. A venit cu un avion care a aterizat pe aeroportul din Otopeni. O dată ajuns în țară- omul s-a urcat în cursa express 780 care l-a adus la Gara de Nord. De acolo mai departe a plecat la 12 și un sfert cu un microbuz în care călătoreau alte 17 persoane pe ruta București- Urziceni – Buzău – Brăila – Galați. Tocmai de aceea autoritățile au făcut apel la toți cei care știu să se fi aflat în acel vehicul să se autoizoleze la domiciliu. La fel ar fi făcut și pacientul diagnosticat cu temutul virus din momentul în care a ajuns acasă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Abia vineri au început să se facă simțite primele simptome ale bolii – febră, tuse seacă și dificultăți la înghițire, așa că bărbatul s-a speriat și a sunat la 112.

O ambulanță cu izoletă l-a transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde i-au fost prelevate probe și i-a fost administrat un tratament până să vină rezultatele...

După ce infecția cu noul coronavirus a fost confirmată de teste- bărbatul a fost trimis la centrul de tratare din Constanța- iar starea lui este stabilă- spun medicii.

Alerta s-a dat și la București după primul caz de infectare diagnosticat în capitală. Se pare că bărbatul de 49 de ani- care s-a întors pe 27 februarie din Roma, dintr-o zonă fără focare, a avut simptome atipice. Vineri a sunat prima oară la 112. Avea febră și vomita. Asistenta de pe ambulanţă nu s-a gândit nicio clipă la coronavirus şi l-a diagnosticat cu colită.

Tocmai de accea nici ea şi nici ambulanţierul nu au purtat costume de protecţie. Omul a mers pe picioarele sale spre maşină. A fost transportat la Matei Balş- unde i s-au făcut analize şi a fost lăsat să se întoarcă acasă. Ieri- când testul a ieşit pozitiv s-a dat alerta. O ambulanţă cu izoleta s-a dus după el- iar asistenta de pe ambulanţă a intrat în izolare la domiciliu- unde va sta 14 zile. Ambulanțierul era plecase între timp în Bulgaria- în concediu şi a fost întors astăzi de urgență în țară- unde va fi testat și va sta și el în carantină.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În această după amiază- au fost confirmate încă două cazuri de infectare -  la o femeie de 42 de ani și la un din Miureș.

Potrivit medicilor de la Matei Balș cea din capitală ar fi din familia bărbatului din București diagnosticat ieri.

În țară- sunt 15 persoane în carantină și 12.700 izolate la domiciliu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si