Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Cosmin a murit în războiul altora, chiar înainte de nuntă. Familia tânărului este dărâmată: „Era ultima dată, a zis că nu se mai duce”

Din cauza procedurilor complicate, repatrierea sicriului cu trupul neînsuflețit se va face abia peste 15 zile.

Redactia Stirile Kanal D,

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

„Urma să împlinească 23 de ani și se pregătea de nuntă. Este povestea tragică a lui Cosmin, românul care a murit în Congo, în războiul altora. Era ultimul an în care pleca într-o zonă de război și o făcuse pentru a aduna banii necesari ridicării unei locuințe. Acasă, în județul Iași, rudele sale își reproșează că nu l-au oprit la timp”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: Un autoturism s-a răsturnat în apele Bistriței! În ce stare se află persoanele implicate în accident

Mort în războiul altora, chiar înainte de nuntă [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Cu o suferință imposibil de pus în cuvinte, tatăl lui Cosmin are parte de o așteptare lungă și grea. Din cauza procedurilor complicate, repatrierea sicriului cu trupul neînsuflețit se va face abia peste 15 zile.

Tânărul urma să împlinească 23 de ani și avea planuri importante.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

„Nu ne-a ascultat, nu a trebuit să plece. Ne-a rugat din suflet”, spune familia tânărului. Cosmin lupta ca voluntar de partea guvernului Republicii Democrate Congo pentru al doilea an. Cunoștea riscurile, motiv pentru care plănuia să renunțe: „Era ultima dată, a zis că nu se mai duce. S-a dus pentru casă”, „A dat un avans pentru casă și mai trebuia să mai facă ceva.

Uite că aici i s-a oprit timpul!”

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Cosmin își stabilise deja nunta, dar își alesese această meserie riscantă pentru a aduna bani suficienți. Visa la un viitor mai bun. În Congo lupta contra rebelilor care destabilizează republica democratică în încercarea de a cuceri zonele bogate în resurse naturale.

Era războiul altora, dar pentru fostul militar român viața grea în mijlocul exploziilor devenise o meserie: „Lumea pleacă pentru un trai mai bun, nu pleacă degeaba din țara noastră.”

Cosmin și colegii săi au fost loviți de o bombă. Cei doi conaționali răniți sunt însă în stare stabilă. Tot anul acesta, alți doi mercenari români au murit în Congo, în lupta cu rebelii.

Citește și: VIDEO Româncă de 15 ani dispărută în Italia de 3 zile! Ce le-a spus Evelina prietenilor săi, înainte de a pleca de acasă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI