Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Cresc buruieni unde ar putea fi parcuri

Adevărate comori naturale zac abandonate lângă orașele pline de betoane. Vorbim despre terenuri uriașe care ar putea fi transformate în parcuri și redate oamenilor. Statul le-a lăsat de izbeliște și au ajuns invadate de buruieni și sălbăticie.

Redactia Stirile Kanal D,

Cresc buruieni unde ar putea fi parcuri

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Este și cazul Capitalei, care ar putea avea o pădure urbană în toată regula. Lângă veșnica aglomerata Prelungirea Ghencea, între blocurile care nu încetează să fie ridicate, se ascunde un colț de natură de care puțini știu.

Este terenul pe care până 1989 funcționau Serele Militari în care erau cultivate flori și legume.

Citeste si: Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marțian au fost aduși în țară. Cei trei frați ar fi fost scoși din România cu un TIR- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Un român gelos din Italia a vrut să-și arunce de la etaj soția, dar a fost oprit de fiica lor. Scenele la care a asistat adolescenta- antena3.ro

"Zona aceea care s-a format ca un ecosistem natural, o pădure, trebuie păstrată pentru că nimic, absolut nimic din ce am putea să investim de acum încolo în altă parte nu o să aibă aceleași beneficii ca pădurea aceea care e deja formată acolo", spune Nicoleta Marin, vicepreședinte al Rețeaua pentru natura urbană.

Terenul de șaptezeci de hectare pe care acum se mai găsesc doar rămășițele serelor este în domeniul privat al statului.

A fost păstrat la ministerul agriculturii pentru ca din el să poată fi retrocedate parcele pentru cei care au fost expropriați abuziv în timpul comunismului.

Cresc buruieni unde ar ăutea fi parcuri [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI