O mare de nisip- așa arată nordul stațiunii Mamaia, unde lățirea plajei începe să prindă contur. Se lucrează zilnic pentru ca bucata cea nouă să fie gata până la minivacanța de Paști și de 1 Mai.

”Lucrările de lărgire se află la jumătatea lor pe sectorul Mamaia-Năvodari. Discutăm de o lungime de peste 3000 de metri liniari.

În momentul de față, lucrările trebuie să se finalizeze în aprilie, astfel încât sezonul să poată debuta în condiții normale”, spune Nicușor Buzgaru, director ABADL.

Hectare întregi de plajă

De hectarele întregi de plajă se vor bucura, în mod gratuit, mai ales turiștii care nu-și doresc să lase o avere în Mamaia Nord. Pare imposibil, dar, cel puțin vara aceasta, e cât se poate de adevărat.

Citeste si: VIDEO- Unire sărbătorită în mijlocul Dunării. Au făcut horă în caiace

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Conform legislației naționale și europene, suprafețele noi de plajă pot fi închiriate operatorilor economici doar după finalizarea procesului de intabulare. Cu alte cuvinte, sezonul acesta șezlongurile rămân în linia a doua.

Șezlongurile rămân în linia a doua

”Este un dezavantaj, vă dați seama că omul care plătește un șezlong vrea să stea lângă apă, nu 40 de metri mai în spate. E o situație neplăcută, mai ales pentru părinții cu copii, pentru că trebuie să stea să-i supravegheze...

Pe viitor, sperăm ca toate lucrurile să fie ok”, spune George Ticu, manager plajă de lux Mamaia Nord.

Citeste si: VIDEO- Bogăție în stațiunile montane datorită ninsorilor abundente

Totuși, managerii din zona de lux spun că, atunci când le va fi permis, nu vor dubla numărul de șezlonguri pe noul tronson de plajă, ci vor face mai multe spații de recreere, terenuri de volei, baldachine și locuri de joaca pentru copii. Toate acestea îi bucură inclusiv pe constănțeni.

În urma proiectului de înnisipare, țara noastră va câștiga peste 50 de hectare de teren. Numai segmentul nou din stațiunea Mamaia a costat 70 de milioane de euro. Lucrările de lățire a plajelor din sudul litoralului vor începe, probabil, anul viitor.

Citeste si: Care sunt măsurile anti-COVID aplicate pe pârtiile din România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si