Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Cu Dumenezeu înainte: Mii de credincioși, împărțășiți cu aceeași ligurință

Imagini îngrijorătoare au fost filmate în plină pandemie la toate bisericile din ţară. Credincioşii au profitat că interdicţiile nu intraseră încă în vigoare şi s-au dus cu sutele să se împărtăşească. Din pacate, preoţii au folosit aceeaşi lingură pentru toată lumea care a trecut prin faţa lor - şi au motivat actul periculos prin faptul că nimeni nu s-a împotrivit. La Cluj - a fost deschisă anchetă - iar mitropolia riscă să fie amendată dacă se dovedeşte că s-au încălcat legile.

A.M.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Cu Dumnezeu înainte- mii de credincioşi au luat drumul bisericilor- la slujbele în aer liber- ultimele înainte ca ordonanţa militară să intre în vigoare.

    La Cluj- în faţa mitropoliei- preoţii au împărtăşit mulţimea- dar- din păcate- au fost sfidate absolut toate recomandările pentru a limita răspândirea temutului virus. În imagini se observă clar că feţele bisericeşti folosesc aceeaşi linguriţă pentru toţi cei care trec prin faţa lor.

    Citeste si: Coronavirus România 22 martie 2020. Bilanț oficial: două decese și 433 de persoane infectate

    Un lucru îngrijorător având în vedere că asta e una din căile de propagare în masă a coronavirusului.

    Ba mai mult- înainte ca împărtăşania să ajungă la enoriaşi- unul din slujitorii în sutană o prepară cu mâinile goale.

    După ce bagă degetele în gură- umblă cu prescura pe care o pune în recipientele aurite.

    Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

    Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

    Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

    "Noi am primit doar nişte recomandări din partea Sfântului Sinod. Dacă sunt persoane care nu doresc să se împărtăşească din potirul comun şi din liguriţa comună... por să ceară preotului să se împărtăşească cu o linguriţă adusă de acasă. Nu a fost nimeni care să solicite până acum. Creştinii care participă frecvent la catedrală şi care sunt o comunitate foarte activă au considerat că nu se expun niciunui risc dacă se împărtăşesc aşa cum au făcut-o până acum!", a afirmat Bogdan Ivanov-purtător de cuvânt Mitropolia Clujului.

    Citeste si: Tomac: Acum trebuie să scoatem Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe inconştienţi

    Prefectul judeţului admite că astfel de imagini sunt îngrijorătoare în plină situaţie de urgenţă- când lumea e îndemnată să stea în casă.

    "Vom demara o anchetă şi vom analiza măsura în care evenimentul religios a încălcat prevederile ordonanţelor militare în vigoare”, a afirmat Mircea Abrudean, prefectul județului.

    Din păcate- la fel s-a întâmplat şi în Brăila. La Biserica Sfinţii Trei Ierarhi- credincioşii au gustat din împărtăşanie cu aceeaşi linguriţă- doar paharele au fost de unică folosinţă. Oamenii trec rând pe rând prin faţa preoţilor şi se expun la un pericol uriaş. Oricare dintre ei ar putea fi contaminat- astfel că riscul de a infecta şi pe alţii nu poate fi deloc ignorat.

    Citeste si: Gest revoltător făcut de o preot din Brăila la împărtășania enoriașilor VIDEO

    Unii au mers mai departe. Preotul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Scăieni- Prahova- a făcut apel încă de aseară pe internet să se strângă 100 de credincioşi în curtea lăcaşului de cult- având în vedere că din această seară sunt interzise slujbele. Turma a ascultat chemarea- dar niciunul nu a vrut să împărtăşească motivul pentru care au ieşit din case.

    Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

    Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

    Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

    Începând din această seară- credincioşii nu mai au voie să se strângă nici în biserici, nici afară. Se pot ruga acasă- iar preoţii pot face slujbe- şi să le transmită pe internet.

     

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI