„Pe cât de spectaculoase sunt imaginile erupției din Islanda, pe atât de periculoasă este situația. Vulcanul a aruncat în aer la peste 100 de metri, lavă și fum și există îngrijorarea că zborurile avioanelor ar putea fi afectate, chiar acum, în prag de Crăciun. Colega mea, Georgiana Grimm, a urmărit situația”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Îngrijorări din cauza erupției vulcanice din Islanda

„Bună găsit! Mulți compară situația de acum cu cea din 2010, când un vulcan din Sudul Islandei a erupt, reușind să împrăștie cenușă în mare parte din Europa. Atunci au fost blocate la sol 100.000 de zboruri din Europa și nu numai, mai ales că Islanda este un important culoar pentru cursele transatlantice. Acum, situația este cu mult diferită, anunță Guvernul Reykjavík, care spune că nu vor exista perturbări ale zborurilor.

Citește și: VIDEO- Erupție vulcanică puternică în Islanda. Un munte a erupt pentru a treia oară în ultimii ani

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De altfel, și meteorologii spun că erupția de acum diferă cu mult de cea de acum 13 ani, pentru că acum în atmosferă nu a fost aruncată multă cenușă vulcanică. Impactul din 2010 asupra curselor aeriene a fost cauzat în mare parte de interacțiunea magmei cu un ghețar.
Așadar, atât de Crăciun cât și de Anul Nou, nu ar trebui să vedem în aeroport curse afectate din această cauză”, a transmis Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si