Pe Facebook, Instagram, Youtube sau Tik-Tok, timpul se scurge parcă de de două ori mai repede. Postare după postare, ne lăsăm pradă unui scroll-ing compulsiv care ne fură atenția de la sarcinile cu adevărat importante.

Telefonul a devenit, în ultimii ani, extensia omului modern, însă tot el ne răpește timpul prețios pe care mai apoi îl regretăm.

Bianca își accesează conturile de socializare chiar mai des pentru că job-ul i-o cere.

La micul dejun, parcurge atent revistele online de modă, vânează noutățile din lumea exclusivistă a designerilor și până la prânz, încearcă să posteze pe blogg-ul său de fashion cel mai potrivit conținut. În medie, petrece cu ochii în telefon 3 ore însă recunoaște că ar putea rezolva totul, într-un timp mai scurt.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Cât de nocivă este lumina emisă de telefonul mobil. Sfaturile dermatologilor

Bianca Văsuț- fashion blogger: Recunosc ca uneori raman socata atunci cand verific timpul de utilizare pe telefon.

Mecanismele care ne arată cât timp am petrecut în online ar putea să ne descurajeze însă rar ne conving să lăsăm telefonul din mână. Soluții există, totuși: în ultimul an, au fost dezvoltate zeci de aplicații care ne vin în ajutor.

Odată descărcate, unele ne limitează accesul la telefon, altele caută să facă rețelele sociale mai puțin atractive.

Cum putem reduce timpul petrecut în lumea virtuală

Călin Biriș- online specialist: Exista si varianta in care poti sa schimbi culorile, sa nu iti mai fie afisate culorile pe retele sociale si pe telefonul tau, totul sa fie in gri, alb si negru. Astfel iti va scadea apetitul sa fii tot timpul pe rețelele sociale.



Rutina este la fel de importantă. Dacă dimineața culegem cele mai importante informații din online, seara e bine să renunțăm la telefon.

Călin Biriș- online specialist: Inainte sa mergi la culcare este important ca telefonul sa il pui intr-o alta camera si sa ai un ceas analogic, sa nu fii nevoit sa iti pui alarma de pe telefon pentru ca vei fi tentat sa stai pe telefon inainte de culcare.

Citeste si: Aplicațiile pe care trebuie să le ștergi imediat de pe telefon


Specialiștii în online ne mai dau un sfat: să renunțăm măcar o zi pe săptămână la rețelele de socializare. În acest timp, ne putem folosi de telefon doar pentru apeluri și mesaje.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si