Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| "Dacă nu ne omoară COVID, ne omoară sistemul!" - Strigătul disperat al pacienților de la Suceava

"Dacă nu ne omoară COVID, ne omoară sistemul!" strigă, speriați și furioși deopotrivă, mai mulți bolnavi care acuză noua conducere a spitalului din Suceava că i-a lăsat fără tratament.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Chiar dacă nu sunt în stare gravă, boala ar putea evolua rapid. Un șofer al serviciului județean de ambulanță, diagnosticat pozitiv, s-a stins în timp ce se trata acasă. Cel mai probabil s-a îmbolnăvit în perioada cât a transportat bolnavii într-un echipament anti-COVID de proastă calitate și prea mic.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Mai avem două-trei săptămâni în care vom creşte ca număr de cazuri”

Furia celor 20 de pacienți, în mare majoritate femei, internate pe secția de Dermatologie a spitalului județean Sfântul Ioan cel Nou, se îndreaptă asupra cadrelor medicale, care le țin sub supraveghere de-o săptămână.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Acum, însă, bolnavele diagnosticate cu noul COVID spun că au fost lăsate fără tratament deși nimeni nu le-a testat a doua oară. Printre paciente se află și o infirmieră a spitalului.

Citeste si: Germania depăşeşte pragul de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus

Îmbolnăvirile în lanț care au transformat spitalul în cel mai mare focar al României au dus la 52 de decese. Numărul morților crește însă în fiecare zi. Răpus de noua boală a fost și un șofer de la Ambulanța Suceava. Cristian Stupiuc avea 52 de ani și urma tratamentul acasă.

Citeste si: CNAS anunță noi măsuri pentru limitarea răspândirii cu coronavirus

Ca dovadă, 63 de salvatori care răspund apelurilor urgente au dispărut din prima linie de luptă pentru că s-au îmbolnăvit, într-un procent uriaș- 80% au COVID, alții așteaptă să fie testați,

în izolare. Încă sănătoși, doi colegi de-ai lor se îmbrățișează înainte să plece în misiune și ne transmit prin gesturi s-avem încredere.

Citeste si: Avertismentul medicilor: "Nu interactionati cu animalele de companie daca aveti COVID-19"- Pisicile, cele mai expuse

Puterea de care avem nevoie, să vindecăm Suceava, o are și Armata. Într-o acțiune fără precedent în țara noastră, 70 de militari au dezinfectat, azi-noapte, spațiul exterior spitalului și străzile orașului.

Deocamdată, inima Bucovinei rămâne și-n viitorul apropiat o fortăreață.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI