Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Dacia electrică, lansată la Paris. Este un SUV de patru locuri

Prima Dacie sută la sută electrică a fost prezentată la Paris! Vorbim despre un mini SUV cu 4 locuri şi o autonomie de 200 de kilometri.

Iulian Ciurea,

Dacia electrica [Sursa foto: AutoMarket]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

E un moment istoric ce lasă totuşi loc de glume: prima maşină electrică românească va fi fabricată în... China! O vom putea cumpăra în 2021, cel mai probabil în toamnă.
"Dacia Spring nu este doar cea mai accesibilă maşină electrică din Europa. Este o maşină adevărată şi una cool, totodată. Are o autonomie de 225 de kilometri", anunță Renault.

Dacia electrică vine anul viitor pentru șoferii români

Cu cei 10 mii de euro ajutor de la stat pentru achiziţia de maşini fără emisii poluante, Dacia Spring ar trebui să fie cel mai ieftin model de pe piaţă. Prețul ei ar fi undeva la 7-8 000 de euro.
"Prezintă avantaje şi dezavantaje. Unul dintre avantaje e că nu mai foloseşti combustibil şi reduci costurile foarte mult costurile, cheltuielile. Există şi un dezavantaj, dacă pleci la drum lung", spun viitorii utilizatori.


Cele mai vândute maşini electrice din România au preţuri cuprinse între 16 şi 30 de mii de euro, după ce scădem ajutorul primit de la stat pentru achiziţia unui astfel de autoturism. Problema e că autorităţile de la noi nu ştiu să promoveze maşinile fără emisii şi nu montează staţii de încărcare.
Aici parcarea e plină de maşini. Niciuna electrică şi nici vorbă de staţii de încărcarcare. Ca să le descoperim pe cele din zonă putem folosi o aplicaţie de pe telefon.

În Bucureşti aplicaţia ne arată că sunt 68 de staţii.
În restul Europei, punctele de încărcare se găsesc la fel de uşor ca staţiile peco obişnuite.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI