Close sidebar
Close sidebar

VIDEO De ce a provocat ravagii ciclonul Boris în România

Ciclonul Boris, care a provocat inundații istorice în țara noastră, ar fi putut traversa România cu pagube mult mai mici.

Redactia Stirile Kanal D,

De ce a provocat ravagii ciclonul Boris [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Ciclonul Boris, care a provocat inundații istorice în țara noastră, ar fi putut traversa România cu pagube mult mai mici. Hărțile radar analizate de specialiști au scos la iveală un detaliu care a schimbat radical traseul frontului atmosferic.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

"Ciclonul Boris a stagnat, a acționat a traversat România foarte repede de la vest către est și s-a poziționat în noaptea de vineri spre sâmbătă deasupra Mării Negre... El nu și a putut continua deplasarea firească către estul sau nord-estul Europei, ci s- a întors către nord-vest adică s-a întors către zona Moldovei", a explicat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

Întoarcerea acestor sisteme noroase îmbogățite cu umezeală de pe Marea Neagră au făcut ca mare parte din cantitatea de umezeală conținută de aceste sisteme noroase asociate Ciclonului Boris să se descarce deasupra teritoriullui țării noastre.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI