Explicatia e simpla: scumpirile au inghitit o parte din aceasta majorare. In realitate cresterea este ceva mai mica pentru majoritatea romanilor. 

Citeste si: Halatele și accesoriile medicilor sunt cel mai frecvent mijloc de transmitere a bacteriilor itraspitalicești! Ce spune ministrul Sorina Pintea

Castigul salarial mediu net a crescut cu 17,9 la suta in febrarie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea reala, potrivit INS este de 13,6 la suta, in raport cu preturile de consum.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In medie, un roman primeste lunar in mana cam 2.900 de lei. Mai mult decat anul trecut. Dar asta nu inseamna ca are mai multi bani in buzunare. Ca sa intelegem de ce se intampla asta trebuie sa dam o raita pe la piata.

Inflatia, adica scumpirile, ne sufoca portofelul.

Fructele si legumele au inregistrat cele mai mari scumpiri. Pretul cartofilor, de exemplu, s-a majorat cu peste 30 de procente.

Asa se face ca in Romania este inregistrat cel mai ridicat nivel al inflatiei din Uniunea Europeana.

Citeste si: Fă cunoștință cu Peggy, o femelă de panda roșu extrem de simpatică! Ești curios să o vezi? Uite la ce Zoo din țară a ajuns!

Pensionarii si angajatii platiti cu salariul minim pe economie resimt din plin scumpirile din piete si magazine.

Conform Institutului National de Statistica, cel mai mare salariu mediu net se inregistreaza in IT: peste 6.600 de lei. Cele mai mici venituri medii sunt in confectii: 1.728 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si