Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Dezvoltare personală prin actorie. Exercițiile care ne scapă de teamă și anxietate

Cursurile de actorie și terapie au devenit cea mai bună metodă pentru a scăpa de temeri și anxietăți. Astfel, cursanții învață exerciții de actorie prin care pot să-și învingă fricile.

Maria Stiuca,

Dezvoltare personală prin actorie [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Sunt timid... dar mă tratez! Copiii și adolescenții din zilele noastre se confruntă cu tot felul de probleme când vine vorba de comportamentul în societate. Timiditatea, diverse frici sau anxietatea sunt doar câteva dintre ele. Acestea se pot combate printr-o formă simplă și mult mai agreată de tineri: terapia prin teatru, un mod de dezvoltare personală care îi învață cum să își gestioneze emoțiile”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Actoria, remediul fricii și anxietății

Astfel de exerciții au devenit obișnuință pentru adolescenții care vin la cursurile de actorie. Tinerii sunt fascinați de această formă de antrenament care, dincolo de posibila carieră pe care le-o oferă, îi ajută să se înțeleagă mai bine pe sine.
Exercițiile practicate la atelierele de actorie îi ajută să scape de anxietăți și de fobii. În plus, le tratează timiditatea și îi provoacă să își dezvolte personalitatea.

Tinerii învață să aibă încredere în persoanele de lângă ei și să identifice factorii care le inhibă comportamentul.

Citește și: VIDEO- Crina Zvobodă, despre viața de ventriloc. Arta de a vorbi fără să-ți miști buzele aduce în prim plan adevărate personaje care cuceresc publicul

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Distracția este pe măsura provocării, iar rezultatele terapiei prin teatru sunt vizibile după doar câteva ședințe.
„Pe mine m-a ajutat să trec peste frica de a vorbi în fața unui public, m-a ajutat să mă descopăr pe mine și te poate ajuta să îți dezvolți atenția, memoria și multe altele”, a spus Bianca, cursantă.


„Ei reușesc să își antreneze aici și tot ce dezvoltă în viața de zi cu zi”, a explicat Alma Lascu, actriță.
Trainerii știu cum să stabilească exercițiile astfel încât să acopere o paletă largă de dificultății în comportamentul social.
„Îți îmbogățești stima de sine, încrederea în tine și, automat, devii cea mai bună versiune a ta”, a adăugat Alma Lascu.
Cei mai mulți dintre cursanți se bucură de beneficiile cursurilor, dar sunt și mai încântați de posibilitatea unei vieți trăite în lumina reflectoarelor.

„Am fost la foarte multe piese de teatru, am văzut-o pe Maia, Carmen Tănase, Bendeac, deci am văzut foarte mulți actori și chiar voiam și eu să fiu în pielea lor”, a spus Maria, cursantă.
Cursurile de actorie și de terapie prin teatru sunt gândite pe mai multe module și sunt accesibile copiilor cu vârsta de până la 18 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI