Au început deja să vină facturile pentru luna noiembrie la energie electrică și gaze naturale. Unele dintre ele mai mari decât își permit consumatorii. Cei cu probleme pot amâna plata timp de 6 luni.

Facturile amânate înseamnă datorii în 2022

„Nu mi se pare o măsură strălucită pentru că orice amânare înseamnă plată mai târziu pe care o faci.

Și o plată care va duce și la penalități, probabil.”

Consumatorul vulnerabil este persoana care câșigă cel mult 2053 de lei. În cazul familiilor, venitul pentru fiecare membru trebuie să fie de maximum 1386 de lei pe lună pentru a beneficia de această măsură.

Citeste si: Nicușor Dan, anunț despre problemele bucureștenilor, legate de apa caldă și căldură: "Din păcate se vor produce avarii"

„Ceva cu furat pălăria pentru o perioadă și apoi pui la loc aceeași pălărie. Deci, nu se rezolvă nimic.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Consumatorii vulnerabili trebuie să completeze un formular de 14 pagini pe care îl depun la primărie. Apoi își anunță furnizorul despre intenția de a amâna plata facturilor.

„Ok, le pot amâna, dar tot le plătesc. Și or să vină și cu ceva în plus. Nu știu dacă e o măsură care să fie în favoarea mea.”

Facturi „mai mici” după liberalizarea pieței de energie și gaze

Teoretic, ar fi trebuit să plătim facturi mai mici după liberalizarea piețe la energie și gaze. În realitate, am fost păcăliți, o confirmă și cei de la BNR.

Adrian Vasilescu, BNR: „Facturile la energie și la gaze, la energie electrică și la gaze, au cunoscut scumpiri exorbitante. Este o inflație care mătură întreaga planetă. La noi, însă, întervine un plus de inflație determinat de haosul care s-a produs în liberalizarea prețurilor la energie electrică și la gaze naturale.”

Citeste si: Factură-șoc la curent- 80.000 lei

Iar scumpirile nu se opresc aici.

Momentan, prețul este plafonat prin lege, așa că scumpirile vor fi simțite din aprilie 2022 Și cei care au schimbat furnziorul vor fi afectați din cauza creșterii tarifelor de transport și distribuție.

Citeste si: Avarie la rețeaua de termoficare din București. Sute de blocuri, dar și spitalele Matei Balș și Colentina, fără căldură și apă caldă

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si