Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Dinozaur preistoric înalt de 11 metri, expus în parcul de la Râșnov

Un nou dinozaur preistoric și-a făcut loc printre exponatele din parcul de la Râșnov. Creatura uriașă ajunge la o lungime de 11 metri.

Iulian Ciurea,

Un dinozaur înalt de 11 metri a fost adus în parcul de la Râșnov [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urmă cu aproape 150 de milioane de ani, Diplodocus trăia într-o zonă intens populată cu dinozauri uriași în nord vestul Americii. Animalul preistoric era erbivor, iar gâtul extrem de lung îl ajuta să se hrănească cu frunzele din copaci. Noul exponat este singurul dinozaur dublat din parcul de la Râșnov. Astfel, vizitatorii pot admira creatura uriașă în două ipostaze la fel de impresionante.

Parcul de la Râșnov expune un dinozaur preistoric ierbivor

„El este Diplodocus, unul dintre cei mai mari dinozauri care a trăit pe Pământ.

Aceasta este poziția lui naturală, când pășea pe pământ, iar așa avea o lungime de 33 de metri. În momentul în care se hrănea, animalul preistoric se sprijinea în coadă și stătea pe cele două picioare din spate și așa ajungea să aibă o lungime de 11 metri, adică aproximativ dimensiunea unui bloc cu patru etaje”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

Dimensiunile impresionante ale dinozaurului au atras turiștii ca un magnet.

Cu greu au rezistat curioșii să nu își facă fotografii lângă creatura uriașă, cu care să se laude, mai apoi, pe rețelele de socializare.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Am auzit că sunt dinozauri noi și de aia am venit. De aia am și venit că am auzit că este ceva nou. Cumnatul zice că a auzit la radio și am zis să venim până aici. E frumos. Pentru copii am venit”, spun vizitatorii.

Peste o sută de dinozauri în Parcul de la Râșnov

Parcul cu dinozauri de la Râșnov se întinde pe o suprafață de trei hectare și adăpostește zeci de exemplare de toate formele și dimensiunile.

În pădure există și zone interactive cu animale preistorice mișcătoare, dar turiștii pot admira și strămoșii necuvântătoarelor care trăiesc în zilele noastre.

„În momentul acesta avem aproximativ o sută de dinozauri. Cel mai mare este Seismosaur. Având o lungime de 50 de metri, iar cel mai mic este o reptilă micuță care măsoară în jur de 30 de centimetri”, explică administratorul parcului.

Un bilet de intrare in parcul cu dinozauri costă 30 de lei pentru adulți și 23 de lei pentru copii. Micuții cu vârste mai mici de trei ani pot admira dinozaruii gratuit.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI