Dacă vă închipuiți că cei care pot încasa venituri nete de peste 7 mii de lei se înghesuie la poarta șantierelor. Nici vorbă!

„Avem un rastel de schela, aproximativ 1.700 kg, o să-l punem în mașină ca să meargă la depozit.”

Macaragii mai bine plătiți decât arhitecții

L-am însoțit pe șantier pe Costel Aldea. Este macaragiu cu o experiență de 15 ani.

A manevrat macarale de toate tipurile și dimensiunie. Progresul a ajuns și aici. Nu mai lucrează la înălțime: acum totul e controlat de la sol.

„Avem comenzi de ridicare, de coborâre, stânga, dreapta și dirijarea căruțului pe macara.”

Meseria sa e la mare căutare. Un macaragiu primește in jur de 7 mii de lei pe lună. Un arhitect implicat într-un proiect imobiliar câștigă aproximativ 6 mii de lei. De ce? De pe băncile școlilor ies mai mulți arhitecți decât macaragii.

Citeste si: Rusia le interzice investitorilor străini să își vândă activele rusești, motivând că e spre binele lor

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Costel Aldea, macaragiu: „Este și bănoasă, dar și riscant. Nu știi ce se poate întâmpla cu o sarcină ridicată la 30 de metri.”

Domeniii precum construcții, alături de IT, Telecomunicații și Retail au sfidat pandemia

Iulia Dumitrașcu, corespondent Știrile Kanal D: „Peste o treime dintre angajații din Construcții (34,5%) câștigă între 4.000 și 7.000 de lei net pe lună, potrivit datelor introduse de peste 370.000

de specialiști în salarii. Mai mult decât atât, 11,2% dintre angajați câștigă salarii medii nete cuprinse între 7.000 și 10.000 lei lunar, în timp ce 3,2% câștigă peste 10.000 lei.”

Orașele cu cele mai mari salarii medii net din construcții sunt București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Deficit de muncitori pe piața construcțiilor

În fiecare zonă exista cel puțin 2 șantiere în care se ridică locuințe sau birouri. Așadar, e nevoie de forță de muncă. Muncitorii calificați primesc în mână aproximativ 5 mii de lei, în condițiile în care un inginer topograf se încadrează sub acest nivel. Chiar și așa, doritorii nu se înghesuie.

Citeste si: Construcții haotice cu o panoramă de vis

Ovidiu Gruia, inginer: „Sunt foarte căutați că sunt tot mai rari, mai ales macaragii cu experiență, și care să și rămână în șantier. Mulți vin, văd despre ce este vorba și vin o zi două, apoi pleacă. Nu știm de ce....îi sunăm și nu mai răspund la telefon.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În acest moment, sunt peste 3.200 de locuri de muncă disponibile în construcții pe una dintre cele mai mari platforme de recrutare din România.

Citeste si: Poiana Brașov e sufocată de construcții


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si