În România se desfășoară un exercițiu de alarmare publică. Alarmele vor suna în toată țară pentru a putea fi testată funcționalitatea acestora.

Deși populația a fost avertizată că este doar un exercițiu, sunetul alarmelor este înfiorător.

Exercițiu de alarmare publică

Informațiile au fost oferite de reporterii Știrilor Kanal D.

Mai multe județe au primit înștiințări cu privire la exercițiul de alarmare care se desfășoară astăzi în România.

Autoritățile se pare că au declarat această zi testării alarmelor, care sunt necesare în vederea avertizării populației în cazuri extreme de urgență, cum ar fi un război sau un dezastru natural.

"Miercurea Alarmelor", cum a fost numită această zi, a răsunat în toată țara.

"Vă reamintim că astăzi, în intervalul orar 10:00-11:00, va avea loc un exercițiu de alarmare, pentru verificarea echipamentelor de înștiințare și avertizare a populației amplasate pe raza municipiului Constanța. Acțiunea se înscrie în activitățile instructiv educative menite să dezvolte un comportament preventiv în rândul cetățenilor, organizate cu prilejul Zilei Protecției Civile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sirenele electronice vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție care se impun în astfel de situații.

În cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare", se arată într-o înștiințare trimisă cetățenilor.

În Constanța, Timișoara, Galați, Cluj și Buzău, alarmele au răsunat.

Sunetul înfiorător a început la ora 10:00 și durează o oră. 

Oamenii au fost avertizați cu privire la alarme. De asemenea, aceștia au primit și informații cu privire la tipul de alarmă, rolul acesteia, modul în care va răsuna, în ce ordine, dar și cum trebuie să trateze acest exercițiu.

Citește și: Zi tensionată pentru Moldova. Separatiștii din Tiraspol ar putea cere azi alipirea la Rusia. Ce va face Putin?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"De asemenea, sistemul de înștiințare, alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Alarmă la dezastre- se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare; Prealarmă aeriană- se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare; Alarmă aeriană- se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele", se arată într-o înștiințare trimisă cetățenilor.

Cum a răsunat Miercurea Alarmelor?

În urma înștiințărilor primite, oameni au știut cum să reacționeze la exercițiul de alarme. Se pare că cetățenii nu au intrat în panică și au ascultat sfaturile transmise de autorități.

Este important de menționat că în cazul în care, alarmele vor răsura dintr-un motiv real, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor de tip RO-ALERT, al aplicației DSU, dar și a altor surse și canale de informare pentru situații de urgență, precum și surse media.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si