Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Expert: România este în fața unui tsunami de infecții cu COVID

Nu mai e mult până când vom fi loviți de un „tsunami de infecții” cu COVID, avertizează experții în sănătate, care cred cu tărie în carantină totală.

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Anul trecut- când România era în stare de urgență, erau aproximativ 150 de infecții și niciun deces. La un an distanță ne-am putea trezi în același scenariu. Doar că astăzi sunt raportate peste 6 mii de cazuri de îmbolnăviri și 89 de morți doar în ultimele 24 de ore.

„Nu s-a schimbat virusul, e mai sălbatic!
Vedem petreceri care se țin în cabane, în București, cu 50-60 de persoane. Dar nu de aici e problema. Nu numai de aici!
Sunt o groază de oameni care știu că sunt pzoitivi și nu anunță...

Sau nu știu că sunt pozitivi, că nu dau importanță unor simptome și circulă. Circulă pozitivi! Nu se izolează!
Chiar dacă s-au închis restaurantele, vedeți că terasele sunt pline. Oamenii stau la masă fără mască!”, spun experții. 

Nerespectarea măsurilor de izolare declanșează un tsunami de infecții cu COVID

S-a ajuns aici pentru că unii s-au săturat să trăiască îngrădiți- după cum singuri mărturisesc.

În plus- tot mai mulți au căzut pradă speculațiilor conspiraționiste și au renunțat să mai creadă-n pandemie și avertismente- cu toate că previziunile sunt încă sumbre.

Citeste si: China va permite accesul în ţară doar celor vaccinaţi anti-COVID-19 cu un vaccin chinezesc

„Nu e cazul de pandemie și de închiderea țării. Noi vrem să circulăm, noi ne protejăm!

Pentru ce închidem țara? Pentru ce ne vaccinăm, asta vă întreb. Pentru ce ne vaccinăm?”, se întreabă unii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„În masura in care in lunile care urmeaza vaccinarea o sa isi arate in mod clar efectul, vor fi multi oameni, procentual, deja vaccinati, eu cred ca lucrurile se vor stinge usor-usor. Dar trebuie sa intelegem ca pandemia nu se incheie ca si cum ai inchide o usa, ci lucrurile astea se intampla treptate-treptat. La un moment dat pandemia se va transforma in focare de regiune si-apoi in focare izolate”, spun experții.

Un avocat vrea să dea statul în judecată pentru restricții

Până atunci, însă, reputatul medic Emilian Imbri- fost manager al Spitalului de Boli Tropicale Victor Babeș spune că situația a scăpat de sub control și ne avertizează că va lovi un „tsunami de infectări”- iar în fața acestui val doctorul vede o singură armă de apărare: carantina totală. Iar asta îi sperie pe oameni.

„Habar nu am, mă resemnez, ce pot să fac în momentul de față!”, spun oamenii.

Citeste si: Rafila: „Ne găsim într-o situaţie limită. Dacă va mai creşte aşa câteva săptămâni, evident că ...”

„E o perioada grea, e un al treilea val si trebuie sa ne asteptam ca va fi un numar mare de infectari si de acum incolo!”, spun experții.

Deocamdată- autoritățile spun răspicat că nu au luat în calcul carantinarea capitalei și rămân în vigoare restricțiile impuse deja. Restricții care au revoltat oricum. De pildă- interdicția de la circula noaptea- după ora 22- l-a făcut pe un avocat din Brașov să dea statul în judecată.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Îmi sunt încălcate drepturile fundamentale cetățenești, în speță dreptul la liberă circulație și dreptul la viață intimă.

Citeste si: Ursula Von der Leyen ameninţă cu o înăsprire a exportului de vaccin anticovid

Nu sunt conspiraționist, nu sunt negaționist, nu sunt împotriva măsurilor, recomand purtarea măștii, sunt chiar vaccinat, e necesară distanțarea socială, dar fără o explicație temeinică de ce este nevoie de această oră suplimentară consider că suntem la un pas de totalitarism.
O să urmeze probabil restricții de ora 20 sau o să avem restricții de călătorie numai cine e născut în zi pară și atunci de astfel de lucruri mă tem”, susține avocatul.

E ca un fel de arest la domiciliu- pretinde avocatul- care a cerut în instanță să fie emisă o altă hotărâre de guvern- în care să se demonstreze- cu dovezi științifice- de ce e nevoie de respectiva restricție.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI