„Facebook şi Instagram vor introduce măsuri menite să protejeze adolescenții. Aceștia nu vor mai vedea același conținut ca utilizatorii adulți. Cu toate detaliile vine colega mea, Ellvira Costache. Bună dimineața, Ellvira. Te ascultăm”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Noi măsuri pe rețelele de socializare pentru protejarea adolescenților

„Bună dimineața, Simona! Bun găsit tuturor! Vorbim despre o decizie prin vor fi cenzurate subiectele care le pot da tinerilor idei periculoase.


Meta anunţă că postările care au legătură cu anumite subiecte sensibile, precum automutilarea, violenţa grafică, sinuciderea sau chiar tulburările de alimentație să nu mai fie vizibile pe paginile adolescenților, scriu jurnaliștii de la Reuters.

Citește și: VIDEO. Se pregătește greva generală în Sănătate. "Cu 6 luni înainte de alegeri, Guvernul nu mai poate acorda măriri de salarii"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Totodată, copiii nu vor mai putea fi contactați de către utilizatorii pe care nu îi urmăresc, iar comentariile deranjante vor fi ascunse automat.
Acestea sunt unele dintre cele mai stricte măsuri luate vreodată de companie pentru protecția adolescenților și urmează să fie implementate în următoarele săptămâni, astfel că tinerii vor avea parte de un conținut „adecvat vârstei”.


Anul trecut Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și noua platformă Threads a fost dată în judecată de 40 de state americane și este acuzată că îi atrage pe tineri pe rețelele de socializare pentru a-i face dependenți de acestea”, a transmis Ellvira Costache, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: