Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Fără turiști străini. Sute de milioane de euro pierdute

Sute de milioane de euro a pierdut ţara noastră din cauza lipsei de turişti străini. Numărul vizitorilor de peste hotare este de 10 ori mai mic faţă 2019..

Iulian Ciurea,

Turista [Sursa foto: Wall Street.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Thomas şi Peter sunt doi dintre puţinii turişti străini pe care i-am găsit astăzi în Centrul Vechi al Capitalei. Au venit din Suedia ca să admire frumuseţile tării noastre, printr-o vacanţă cumpărată la începutul anului, la care nu au vrut să renunţe din cauza crizei de coronavirus.

Turiștii străini n-au venit- țara noastră, pierderi de milioane

"Noi nu credem în pandemie! Respectăm tot ce se întâmplă, dar viaţa merge înainte", spun unii turiști străini.
Însă, puţini sunt cei care gândesc aşa. Lipsa turiştilor străini se vede cu ochiul liber în Centrul Istoric.
"Numărul turiştilor străini care ne-au vizitat ţara este de 10 ori mai mic faţă de anul trecut.

Dacă în iulie 2019, 300 de mii de străini ne-au vizitat, acum numărul nu trece de 30 de mii. Iar cei care au ajuns la noi în ţară, nu au stat prea mult. Durata medie a şederii unui turist străin este de 2 zile", relatează reporterii Kanal D.
Încasările restaurantelor au fost grav afectate de lipsa străinilor. Jumătate dintre clienţii localurilor erau turişti veniţi de la mii de kilometri distanţă.

Pierderi de milioane din cauza turiștilor străini, alungați de pandemie

"In general bonurile meselor de straini sunt mai mari deoarece strainii au mai multi bani. Acesta alege prodsue mai scumpe din meniu decat romanul", spune un proprietar de restaurant.
Ţara noastră va pierde anul acesta 800 de milioane de euro, potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor din Turism,
"Scaderea e undeva spre 100%.

Nu au mai existat grupuri. nicio actiune concreta cu exceptia putinilor idnividuali care au venit pt ca avreau deja rezervari facute", spune președintele ANAT Dumitru Luca.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, numărul turiştilor străini care s-au cazat în hotrelurile noastre a scăzut cu 89% faţă de anul trecut.
În 2019, un străin a cheltuit în medie 2.500 de lei la noi în ţară.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI