Angajații din instituțiile subordonate ministerului muncii au declarat grevă generală. Astăzi nu s-a lucrat în mai multe județe din țară, iar oamenii care aveau probleme urgente de rezolvat au făcut cale întoarsă. Angajații sunt nemulțumiți de salariile primite și de faptul că nu încasează și ei aceleași sporuri precum în alte ministere. Grevele anunțate pe o perioadă nedeterminată ar putea pune în pericol și plățile pensiilor și salariilor pentru luna Decembrie, a

transmis Cristian Sabbagh.

Grevă în instituțiile Ministerului Muncii

Cei care aveau treburi urgente de rezolvat astăzi la casa de pensii din sectorul 1 au fost întâmpinați de angajați cu o grevă pe o perioadă nedeterminată.

Cei care suntem în grevă nu lucrăm, nu facem ghișeu, nu facem arhivă... nu facem dosare. Ne cerem scuze pensionarilor, dar asta a fost ultima soluție să declanșăm grevă generală, a declarat un angajat.

Astfel că pensionarii n-au avut încotro și au făcut cale întoarsă.

Citește și: VIDEO- Călătorii, îngrijorați din cauza grevei anunțate de CFR. Unii și-au amânat planurile de teamă să nu rămână pe drumuri

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Tot în capitală, în fața Ministerului Muncii de această dată, a avut loc un protest al asistenților personali pentru persoanele cu dizabilități. Părinții care au fost nevoiți să renunțe la locurile lor de muncă pentru a-și îngriji și supraveghea în permanență copiii care au nevoie de ajutorul lor sunt nemulțumiți că indemnizația primită din partea statului nu acoperă cheltuielile de zi cu zi. Mai mult, nici măcar nu oferă un trai decent.

Noi suntem asistenți personali, cu contract de muncă, salariile de 2.170 sunt umilitoare. E un salariu care exprimă sărăcia! Eu sunt mama unui copil cu dizabilități, mulți am renunțat la joburile noastre, a mărturisit o femeie.

Greva angajaților din instituțiile subordonate Ministerului Muncii a continuat în toată țara. A fost scandal la Casa de Pensii Timiș unde cei care au venit cu treaba s-au trezit cu ghișeele închise.

De la Ministerul Muncii vine promisiunea că toate problemele s-ar putea rezolva.

O primă soluție este aceea că legea salarizării la care se lucrează în aceste momente la nivelul muncii și solidarității să rezolve aceste inechități pe care le reclamă colegii noștri, a declarat Raul Giuglea, purtător de cuvânt al Ministerului Muncii.

Angajații au anunțat că greva se va desfășura pe o perioadă nedeterminată, ceea ce ar pune în pericol și plățile aferente lunii decembrie pentru pensii și salarii. De la Ministerul Muncii primim asigurări că nu vom ajunge în această situație și se va găsi o cale de mijloc.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tot astăzi, și în județele Satu Mare, Hunedoara și Teleorman, angajații au fost în grevă, iar programul de lucru a fost întrerupt.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si