Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Icoanele din biserici, dezinfectate cu spirt de teama coronavirusului. Mesajul Patriarhiei pentru credincioși

De teama raspandirii coronavirusului, Patriarhia Romana isi indeamna enoriasii sa nu mai pupe icoanele in biserica si sa-si aduca propriile lingurite pentru impartasanie. Totodata, ca sa evite aglomeratia din locasele de cult, oficialii Bisericii Ortodoxe Romane isi sfatuiesc credinciosii sa nu mai vina la slujbe, ci sa le priveasca la televizor sau live, pe internet.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aceleasi masuri le-a luat si Arhiepiscopia Romano-Catolica. Intre timp, in biserici, icoanele se dezinfecteaza cu spirt de trei ori pe zi.

Cu un dezinfectant intr-o mana si cu o carpa in alta, angajatii Catedralei Mitropolitane din Timisoara sterg toate icoanele cu mare grija. De cand au auzit ca virusul din China a ajuns si la noi, se tem ca potentialii purtatori ar putea sa infecteze sarutand, rand pe rand, aceleasi chipuri sfinte.

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Citeste si: Compania care va furniza cele 35 de termoscannere pentru aeroporturi a fost desemnată

Icoanele din biserici, dezinfectate cu spirt de teama coronaviruslui

In bisericile din Timis, obiectele si icoanele sunt dezinfectate de 3 ori pe zi. Unele au fost acoperite cu geam de plastic sau sticla ca dezinfectantul sa nu distruga pictura icoanei.

Virusul care a creat panica nu-i tine insa, pe credinciosi, departe de cele sfinte.

Enoriasii vin si se roaga ca tara noastra sa fie ferita de epidemie.

Si in biserica baptista din Comuna Giroc se face curatenie mai intens.

Sute de primarii din intreaga tara au suplimentat substantele de dezinfectie iar functionarii publici trebuie sa asigure curatenia in fiecare cladire.

Citeste si: Maria Ghiorghiu, despre coronavirus: "În trei luni se va descoperi tratamentul"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI