Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Împăcările ne aduc bucurie sufletească, iar preoții ne învață cum

Certurile sunt inevitabile în viața noastră, iar împăcările sunt cele care ne aduc bucurie și stare sufletească. Ne dorim să trăim în pace unii cu ceilalți

Iulian Ciurea,

Preoții ne învață cum să ne împăcăm [Sursa foto: Doxologia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Cel mai important ca sa poti sa traiesti o viata de pace, de coeziune intre oameni, este cunoasterea de sine. De aici pleaca toata supararea. Întotdeauna omul nu se cunoaste pe el insusi. necunoscandu-si problemele lui, sufletului lui, tumultului lui sufletesc, el cand iese in societate e irascibil”, spun preoții.

Parintele Valentin Fotescu ne da un exemplu din viata obisnuita ca sa putem intelege ce inseamna linistea sufleteasca.

Împăcările aduc întotdeauna bucurie sufletească

„Un exemplu cotidian. Cineva dormea la cuseta alaturi de o persoana citind i-a venit somnul si aude pe celalalt zicand vai ce sete imi este. A trecut o jumatate de ora vai ce sete imi este, eu nu am sa pot sa ma odihnesc.

Si atunci s-a dus la restaurantul vagon si i-a adus doua sticle de apa. Vai ce bine ca mi-am ostoit setea. Dupa o ora il aude vai ce sete mi-a fost, deci automat sa gasim rezolvarea problemei din noi insine”, spun preoții.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Vorbele blande si intelegea celuilalt sunt cheia catre impacare.

„Un om nu poti sa il impaci daca nu ii cunosti suferinta. Nu poti sa ii dai un ajutor daca nu stii de ce are nevoie, Nu poti sa il sfatuiesti pe un om daca el nu are incredere”, spun preoții.

Omul trebuie sa il gaseasca pe acela pe care il vede model, un model poate sa exprime partea frumoas, dar nu numai”, spun preoții. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI