Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Inconștiența poate fi fatală. Peste 1.000 de apeluri către 112 în această vară

S-au făcut aproape o mie de apeluri la 112 pentru persoane care erau în pericol în vacanță la munte sau la mare. Pe litoral, cei mai mulți turiști ignoră avertismentele și se aventurează în valuri.

Redactia Stirile Kanal D,

Inconștiența poate fi fatală [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Chiar astăzi, în Mangalia, un bărbat a fost salvat la limită, dar Raluca Sevastru, colega mea colega mea, ni se alătură cu detalii.

Bună seara, Raluca!

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Bun găsit, tuturor. Este vorba de un turist în vârstă de 45 de ani din Republica Moldova, care a intrat în mare, deși salvamarii arboraseră steagul roșu. În aceste condiții, îmbăierea este interzisă, pericolul de înec fiind crescut. Bărbatul nu a ținut cont de indicațiile salvamarilor, iar la un moment dat, nu a mai putut să iasă singur din apă. Acesta a fost adus la mal de către salvamari, fără puls, însă medicii ajunși la fața locului au reușit să-l readucă la viață în urma manevrelor de resuscitare.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spitalul județean cu un elicopter. În Costinești o familie a fost scoasă din apă în ultimul moment și în Eforie Nord au avut loc numeroase intervenții, asta pentru că în multe stațiuni din sudul litoralului este arborat steagul roșu. Deși sunt atenționați să nu intre în apă, turiștii ignoră cu desăvârșire indicațiile salvamarilor se ceartă de multe ori cu ei, pe motiv că sunt în vacanță și nu vor să stea pe nisip.
În această vară au fost recepționate aproape o mie de apeluri la 112 pentru persoane aflate în pericol la munte sau pe litoral. De exemplu, la munte, din șapte sute patruzeci și trei de apeluri, treisprezece s-au referit la căderi de la înălțime, iar o sută nouăzeci și trei pentru persoane rătăcite. Aici, la Constanța, cele mai multe apeluri au vizat incidente în stațiunea Mamaia. Deocamdată, acestea au fost informațiile de la malul mării, la revedere.

Citește și: EXCLUSIV- Final de sezon cu vânt puternic pe litoral. Avertismentul salvamarilor: ”Noi nu suntem aici ca să stricăm concedii. Când este marea agitată și este furtună, să respectăm cu toții regulile”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI