„Tinerii nu își mai doresc meserii tradiționale ci preferă, în schimb, job-uri care se bazează pe tehnologie sau social-media. Așa se face că în timp ce unele meserii sunt pe cale de dispariție, cererea pentru cele din online crește de la o zi la alta”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Meseria de influencer, tot mai dorită de tineri

Florin este influencer și are peste 1 milion de urmăritori pe rețelele de socializare.

Tânărul de 30 de ani creează conținut în mediul online de 3 ani și spune că în spate este o muncă asiduă.
„Eu fac conținut despre filme și seriale, dar înainte de a mă filma a trebuit să mă și uit la acel film, serial, să mă documentez despre actori, bugete, locații, să caut detalii care ar putea fi interesante pentru cei care se uită la videoclipurile mele”, a spus Florin.
Influencerii și creatorii de conținut par să aibă o viață perfectă în viziunea celor care cred că pe internet se pot face bani mai ușor decât la un loc de muncă cu program de 8 ore. Realitatea este însă diferită.

Citește și: VIDEO- Ioana Gingină, lună de miere în Thailanda. Vedeta petrece clipe minunate și pline de iubire alături de soțul ei, Cristi Pitulice

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Am început în ultimul an de zile să am constant și colaborări plătite, dar până să vină acele colaborări plătite am facut totul din pasiune”, a mai adăugat Florin.
Atrași de mirajul rețelelor de socializare, tot mai mulți vor să lucreze în mediul online. Acest tânăr este student la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din Cluj-Napoca. După absolvire, nu își dorește o meserie tradițională.
„Content creator poate...

sau ceva cu web design”, a spus acesta.
De altfel, majoritatea tinerilor din generația Z sunt atrași de facultăți care îi pregătesc pentru meserii diferite de cele ale părinților.
„Pentru independență și poți să îți faci programul cum îți dorești tu”, a spus o persoană.
„Pare fun. Faci o chestie numai pentru amuzament. Pentru mine ăsta ar fi cel mai mare avantaj dacă ar fi să fiu influencer, să îi fac pe alții să râdă, să zâmbească”, a spus altă persoană.
Sunt însă și excepții.
„Mi-ar plăcea să devin logoped. Nu îmi place să fiu așa, în lumina reflectoarelor, cum s-ar zice”, este părerea altei persoane.
În prezent, în România, există peste 3.000 de creatori de conținut. În funcție de numărul de urmăritori, o astfel de persoană poate câștiga de la câteva sute, până la câteva zeci de mii de euro pe lună.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si