În această zi sunt marcate 4 evenimente din viata mantuitorului iisus hristos. Aceste evenimente sunt descrise in evanghelii, care se citesc la denia din joia mare, cele 12 evanghelii, unde credinciosii asculta ceea ce s-a intamplat in perioada dinaintea rastignirii si invierii din morti.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Iisus Hristos spală picioarele ucenicilor, este o pilda de smerenie rar intalnitam, apoi cina cea de taina, ultima cina pe care mantuitorul o ia cu apostolii sai. La aceasta ultima cina instituie sfanta taina a impartasaniei”, explică preotul Valentin Fotescu.

Cele 12 evanghelii citite în Joia Mare în biserici- povestea patimilor lui Iisus

„Ca sa fie importanta Învierea, trebuie sa plecam in saptămâna patimilor alaturi de Hristos, sa ii fim alaturi in suferinta, ca multi zic nu am simtiti nimic la Înviere, altii zic atat de bine m-am simtit, am reinviat cu adevarat. Cel care se pregateste si il urmeaza pe hrsitos, prin invataturile lui, prin trailile lui, prin suferintele lui descrise in evangheliile din Joia Mare si din celelalte evanaghelii citite in saptamana mare, atunci e exact ca si cand vezi un film: ai vazut inceputuș, ce a patit Hristos, si astepti triumful, sa se termine cu bine”, spune preotul.

„Prin inviere se arata triumful lui Dumnezeu asupra mortii si perpsectiva invierii fiecarui, ca precum Iisus a inviat, asa si noi, zice sfanta scriptura, vom invia la venirea mantuitorului a doua oara pentru a-l intampina cu totii spre

judecata universala”, spune Valentin Fotescu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si