„Plajele din Grecia rămân cu mai puține șezlonguri. Este rezultatul unei legi care vrea să elibereze porțiuni însemnate de nisip pe care turiștii să facă plajă fără să achite taxe. În România, în schimb, șezlongurile și umbreluțele vor fi prezente, în număr mare, și în acest sezon estival”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Mai puține șezlonguri pe plajele din Grecia

Legea votată în Grecia presupune că 70 la sută din suprafața plajelor trebuie să fie liberă de șezlonguri.

În cazul plajelor sălbatice, se ajunge la 85 la sută. În plus, de la apă și până la primul șezlong trebuie să rămână un spațiu liber de 4 metri. O idee bună și pentru litoralul românesc?
„O să stea goale plajele și neamenajate nu mai vine nimeni și, în plus, nu le-ar mai concesiona nimeni, sunt foarte scumpe. Să folosești doar 30%, sigur vor fi toate goale”, a spus operatorul unei plaje.
În acest moment, proporțiile sunt inversate între plajele românești și cele grecești în privința șezlongurilor.

Citește și: VIDEO- Străinii cresc populația României. INS arată că numărul străinilor îl depășește pe cel al românilor plecați în străinătate

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Pe litoralul romanesc operatorii trebuie să asigure doar 30% din suprafața de nisip pentru cei care vor să stea pe cearșaf. Șezlongurile și umbrelele vor fi amenajate pe 70% din suprafața închiriată. Totodată prima linie de lângă apă trebuie să rămână liberă pentru intervențiile salvamarilor”, a transmis Raluca Sevastru, corespondentul Știrilor Kanal D.
Grecia atrage peste 33 de milioane de vizitatori străini anual. România, aproximativ un milion și jumătate.


„Nu cred că e cererea așa mare în Grecia sa stea lumea pe cearșaf, tot turistul care vine, de când sunt eu, de 10-15 ani aici, vin să stea pe șezlong la umbreluță, sa aibă o măsuță”, a mai spus operatorul unei plaje.
Administrația bazinală de apă Dobrogea-Litoral administrează aproape 400 de hectare de plaje.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: