Dan Barna: „Sunt total deschis la afirmaţiile voastre!”

Si deschis a fost si la intalnirea cu premierul nominalizat, Ludovic Orban. Daca saptamana trecuta Barna ameninta ca o va lasa in continuare pe Viorica Dancila la Palatul Victoria, acum s-a razgandit. Usr-istii isi vor da voturile pentru Guvernul Orban.

Citeste si: Tăriceanu anunţă că ALDE va susţine Guvernul propus de Orban

Dan Barba, presedinte USR: „Spre finalul saptamanii vom vedea si lista guvernului si vom lua o decizie de sustinere a investiturii acestui guvern”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Bineienteles ca votul este conditionat de alegerea primarilor in doua tururi si de adoptarea proiectului de lege "Fara penali in functii publice”. Dar, Orban rasufla usurat. Greul pare ca a trecut.

Ludovic Orban, cu un picior în Palatul Victoria

Ludovic Orban, premier desemnat: „Negocierile au decurs bine. Ne-am inteles aproape in toate punctele”.

12 conditii a pus si ALDE, in schimbul votului.

Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE: „Vom sustine ca biroul sa dea votul in favoarea investiturii guvernului domnului Orban”.

Citeste si: Ludovic Orban, din nou la negocieri. Ce se întâmplă pe scena politică a României

Orban a trebuit sa ii impace si pe UDMR-isti. Le promite in schimb ca al sau Guvern nu va da ordonante de urgenta nemotivat.

Dar abia maine poate premierul desemnat sa isi faca socotelile pe hartie, dupa ce va negocia si cu partidul lui Victor Ponta.

Ca sa isi treaca cabinetul prin Parlament, are nevoie de votul a 238 de senatori si deputati.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si