Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Lupta cu cerșetoria e grea. Femeie: Am incercat sa lucrez, dar nu pot, ca nu am rabdare

Cu ajutorul autoritatilor, cersetoria ar putea avea, in sfarsit, leac! La Cluj, primaria a demarat un program prin care ii gazduieste temporar pe oamenii care traiesc din mila trecatorilor. Pe toata durata sederii in centru, cativa specialisti ii pregatesc de angajare pe cei apti de munca.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In ultimii 6 ani, Eugenia a trait mai mult pe strazi din mila semenilor. Are patru copii, cu care a dormit prin gari de cand fostul sot a izgonit-o de acasa.

Acum a ajuns intr-un centru social al primariei si e mai hotarata ca oricand sa-si schimbe viata. Un loc de munca ar fi un inceput ideal.

E greu- insa- atunci cand societatea te respinge. La fel ca multi, femeia nu stie carte, asa ca angajatii primariei se ocupa sa-i faca un CV si incearca sa-i gaseasca un loc de munca.

Citeste si: VIDEO| Copii trimiși la cerșit pe litoral. Anchetă cu camera ascunsă

Din pacate, multi oameni ai strazii nu s-ar osteni nicio secunda pentru un ban. Refuza propunerea si se intorc la vechiul obicei- cersitul.

Reporter: Ai putea sa lucrezi undeva?

Femeie: Am incercat sa lucrez, dar nu pot, ca nu am rabdare.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Reporter: Unde ai incercat sa lucrezi?

Femeie: La spalat de vase.

Reporter: Si nu ti-a placut.

Femeie: Nu ca nu mi-a placut, dar nu am avut rabdare.

Reporter: Si altceva nu ai incercat?

Femeie: Ca femeie de serviciu, dar nu am incercat.

Diana Vaida – asistent social: Si aici le e greu sa se adapteze. Atunci e un pic mai dificil.

Reporter: Cat de multi ajung sa si munceasca? Stim ca ii ajutati dar, pana la urma, depinde tot de ei.

Diana Vaida – asistent social: Daca ar fi sa vorbesc procentual, undeva la 20 la suta. Nu e un procent favorabil, din pacate.

Multi dintre cei care ajung in strada nu sunt apti de munca, spun reprezentantii primariei. Unii au pensie, altii sunt ajutati sa obtina ajutoare sociale- dar cu totii traiesc aici in conditii decente.

Un barbat, de pilda, si-a pierdut casa si dormea sub cerul liber.

Barbat: Eu am lucrat, domnisoara, peste 40 de ani in mediul sanitar. Sunt de un an jumate aici, sunt conditii bune, avem mancare, avem ingrijire medicala, avem curatenie.

In Cluj- numarul cersetorilor a crescut fulgerator in ultimii ani- spun autoritatile.

Multi vin din alte localitati sa intinda mana dupa bani. Lupta cu fenomenul nu e usoara, dar primaria spera sa-i convinga pe cat mai multi ca exista viata si dupa cea din strada!

Citeste si: Drama unui bătrânel din Iaşi. Este la pensie şi locuieşte pe străzi. Nu îşi doreşte decât un acoperiş deasupra capului

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI