Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Mame diagnosticate cu noul coronavirus: Nu boala le macină, ci dorul de bebeluși

Vindecarea e speranța supremă după care tânjesc zeci de mame diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus imediat după naștere.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Vindecarea e speranța supremă după care tânjesc zeci de mame diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus imediat după naștere.

Unele răsuflă ușurate pentru că bebelușii nu sunt infectați, doar că nu au putut încă să-i strângă la piept, iar asta doare. Altele se roagă și pentru cei mici, depistați și ei cu virusul.

Citeste si: Spania a înregistrat 376 de decese în 24 de ore. Bilanțul contaminărilor ajunge la 223.000

Imaginile filmate la maternitatea Bega din Timișoara sunt de-a dreptul sfâșietoare.

”E greu. Vă dați, seama! E dorul. E greu să fii departe de copil. Să stai în spital bolnav!”- Speriată de boală și măcinată de dorul de copil, această mamă așteaptă cu sufletul la gură ziua în care soarta o va duce acasă, lângă bebelușul abia născut. L-a adus pe lume la maternitatea Odobescu din Timișoara, dar, din păcate, ea a fost diagnosticată cu covid 19, astfel că doctorii au fost nevoiți să o transfere la maternitatea Bega unde e izolată și tratată, la fel ca alte

18 lăuze infectate:

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

”Nu am avut niciun simptome. Doar că au ieșit testele tot pozitive”

Citeste si: Nelu Tătaru anunță stimulent de 2500 de lei pentru personalul medical

Din fericire, bebelușul ei este sănătos și internat în zona verde a maternității unde așteaptă ca mama să se vindece. Trei nou născuți, însă, sunt și ei infectați cu noul coronavirus.

De mai bine de 10 zile, își vede pruncul doar pe telefon și de fiecare dată i se face sufletul ghem de emoție și tristețe deopotrivă: ”Puiul lui mami.

Ce mare e!”

Citeste si: Echipa medicală s-a întors din misiunea din Italia. Ludovic Orban: „Le mulţumesc pentru faptul că au transmis o imagine extrem de frumoasă pentru România”

Alte mame care nu sunt infectate au fost externate. Bebelușii lor, însă, diagnosticați pozitiv, luptă să se vindece.

Greu le este și medicilor care îi îngrijesc pe acești micuți care au devenit și mame surogat.

”Fiind o boală necunoscută, nu știm la ce să ne așteptăm și stresul e maxim. Ei nu pot să ne spună ce îi doare, când îi doare, când au orice semn. Adultul îl poate atenționa pe medic, la noi nu se întâmplă!”, spune Daniela Iacob, medic neonatolog.

În cazul Maternității Odobescu, acolo unde s-au infectat mamele și bebelușii, a fost deschis dosar penal, iar procurorii trebuie să afle de unde a izbucnit focarul și mai ales cum a fost el gestionat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI