Produsele de patiserie și simigerie sunt nelipsite din alimentația românilor. Datorită prețurilor mai mici față de alte alimente, cetățenii preferă mai mult patiseriile.

Românii preferă patiseriile pentru prețuri mai mici

Mădălina Bichir, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Ștrudel cu măr, mini pateuri cu ciuperci, cornulețe. Vreau un ștrudel cu măr”.

Citește și: VIDEO- Au apărut primele cireșe. Pofticioșii trebuie să bage adânc mâna în buzunare pentru un kilogram

Apetitul românilor pentru produsele de patiserie a crescut odată cu inflația, căci mulți aleg un covrig sau o merdenea caldă ca să economisească la buget.

„Pentru asta trebuie să muncim o săptămână să mergem la restaurant. Mergem la patiserii și luăm altceva mai ieftin. Câte un pateu, un covrig”, mărturisesc clienții.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Românii consumă cele mai puține fructe și legume la nivel european

„Astăzi am venit să iau merdenea. Din cauza bugetului, că sunt convenabile la preț”.

Cu cât pofta e mai mare, cu atât patiseriile și simigeriile se înmulțesc de la un an la altul.

Mâncăm de la patiserie ca să economisim bani

Numai în centrul Capitalei numărăm trei patiserii diferite una lângă cealaltă. După București, podiumul este ocupat de județul Constanța, cu peste 500 de patiserii și Timiș cu 467 de astfel de unități. Și în Arad și Bihor, găsim peste 400 de simigerii.

Citește și: VIDEO- Uleiul de floarea-soarelui din Ucraina este pe lista importurilor interzise

În urmă cu câțiva ani, Cristi a pornit la drum cu doar o patiserie, iar acum a deschis încă cinci. De la covrigi, merdenele sau pateuri cu brânză, la ștrudele sau covrigi cu crenvurști- toate se vând ca pâinea caldă în patiseriile lui.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cât costă un pepene la tarabele din piață?! Prețul de anul acesta îi va surprinde pe români

„Anul acesta media vânzărilor a crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Covrigii brașoveni au întâmpinat cea mai culminantă creștere. Într-o lună normală se vindeau 7.000 de bucăți, acum se vând 12.000-13.000 pe lună”, a explicat Cristi.

Citește și: EXCLUSIV: Prețuri exorbitante la roșiile românești de primăvară/ Producător: ”E normal să fie așa pentru că s-au investit bani”

Covrigii sunt în topul vânzărilor, urmați de merdenele și de pizza la felie. Un studiu arată că 4 din 10 români înlocuiesc o masă, de cele mai multe ori mic-dejunul, cu produse de patiserie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si