Am cumparat mai multe produse congelate, iar concluzia la care am ajuns este ingrijoratoare: dam banii pe apa inghetata, iar in unele cazuri nu ne ramane decat jumatate din produsul brut.

Citeste si: România se confruntă cu o criză a incubatoarelor vitale pentru supraviețuirea bebelușilor născuți înainte de termen!

Am luat, la intamplare, mai multe produse congelate, si dupa ce s-au dezghetat am constatat ca intre 25 si 50 la suta din cantitate era de fapt apa.

Iata, de exemplu, acest pachet de calamari care a costat 35 de lei. Ambalajul ne arata ca produsul cantareste 400 de grame fara glazura, adica stratul de gheata care acopera produsele congelate. Realitatea, insa, este cu totul alta.

"Eticheta ne-a inselat, pentru ca erau 500 de grame produs brut, erau 20% glazura, si produs net se scria clar 400 de grame. Eu am aici produs de 292 de grame.", spune un client.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Selecţionerul Argentinei, lovit de o maşină în timp ce se plimba cu bicicleta la Mallorca

Practic, din banii nostri, am platit si 108 grame de...apa. Fileul de cod congelat este si el un fals chilipir. 600 de grame cantareste produsul congelat, insa dupa ce il trecem prin mai multe procedee, rezultatele sunt rusinoase.

Avem file de cod atalntic, pe care am dat 38 de lei.

Wow, 38 de lei pe 600 de grame, cu 10% glazura. Asta inseaman 540 de grame de produs brut ar trebui sa avem noi Dupa decongelare si scurgere, ramanem cu 470 de grame, iar daca il si gatim, pierderea ajunge aproape la jumatate.

Citeste si: Alex Stoica, primele reacții după ce a fost eliminat de la Exatlon! S-a confruntat la TV cu Războinica Mihaela: ”Nu suportam văicărelile excesive”

Cand credeati ca vestile rele s-au terminat, specialistii in ale gatitului ne mai arata o realitate trista. "Mai nou sun tehnologii de ani de zile, prin care se injecteaza carnea cu sare, cu folifosfati, cu sodiu si retine apa. Poti sa ai surprize si la decongelare sa nu se duca apa, se duce doar cand o gatesti. Si ajungi 50% sa pierzi", spun specialistii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si