”Mulți au deja pregătită masa de Paște la congelator, deși mai sunt două săptămâni până la sărbători. Carnea de miel, cozonacul și ouăle au fost deja tăiate de pe liste. Ca să reziste până atunci, toate sunt păstrate la rece. Oamenii spun că în acest mod ei îngheață prețurile și se feresc de specula din prag de sărbători”, a transmis Christian Sabbagh.

”Congelator și așteptăm Paștele.

Ce să facem”, a spus o doamnă.

Cât a ajuns să coste carnea de miel?

La câtă forfotă este în jurul galantarelor cu carnea de miel n-ai crede că mai sunt tocmai două săptămâni până la Paște. Frigiderele se golesc imediat, iar angajații nici nu apucă să le umple la loc că dau năvală clienții. Carnea a fost aleasă în funcție de buget, așa că bucățile mici s-au dat primele.

”Asta e de 7 kilograme”, spune cineva.

Citește și: Înghețata ar putea fi interzisă după miezul nopții într-un mare oraș european. Motivul halucinant din spatele deciziei: „Ei realizează ce fac?”

”E mult? Ce să fac cu atâta miel?”, a mai adăugat un client.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Eu am fost cam supărată că aici e 40 de lei  și la noi la țară e 50 și de lei. Și ați cumpărat deja de la...? Păi m-am păcălit”, mai precizează doamna.

”Cu două săptămâni, am zis că sare prețul, dar sunt prea mari. Ăsta nu mai e miel, e berbec”, se miră o bătrână.

Din magazin carnea de miel ajunge direct în congelator, doar așa va rezista până la Paște.

”Congelat, păi ce, n-am mai mâncat proaspătă, de nu mai țin minte miel”, concluzionează aceasta.

Prețurile din magazine îi sperie pe români

La în acest caz graba nu strică treaba, ci protejează bugetul. Oamenii spun că vor să se ferească de specula din pragul sărbătorilor.

”Tot ce trebuie de ziua de Paște, dulciuri, mezeluri, cozonac. Niciodată nu știm prețurile cum sunt, azi e un preț, mâine e alt preț. Mi-am luat, mi- am făcut provizii și stau liniștită”, explică un cuplu de pensionari.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cât costă coșul de cumpărături înainte de Paște? România, prețuri de Occident

Cozonacii n-au lipsit nici ei din coșurile de cumpărături, iar rafturile cu ouă sunt aproape goale. Cofrajele nu au fost puse în coș decât după ce a fost analizat termenul de valabilitate.

”Le pui sau nu le pui? Mă uitam prin ce categorie fac parte, mari sau mici și valabilitate, perioada de valabilitate. Uitați, 13.05”,  a mai spus o doamnă.

Datele estimate arată că vom consuma de Paște aproximativ o sută cincizeci de milioane de ouă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si