„Meditațiile au devenit o necesitate. Iar ca să poată să își susțină fizic și financiar copiii, părinții fac eforturi colosale, mai ales în anul în care examenele naționale bat la ușă. La mare căutare sunt acum și meditațiile online, cu profesori din alte orașe, care sunt mai ieftine. Vedem acum care sunt avantajele dar și dezavantajele acestei opțiuni”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Meditații online mai ieftine

Școala vine la pachet cu costuri enorme. Pregătirea suplimentară a elevilor începe de la vârste tot mai mici, iar în apropierea examenelor buzunarele părinților se golesc. Meditațiile au păstrat trendul scumpirilor și lunar sunt nevoiți să plătească mii de lei pe lună. Pentru unii, această cheltuială este tot mai greu de plătit.
„Face pregătire la română mate și cealaltă materie de trei ani de zile, dar făcea o dată pe săptămână. De la simulare am intensificat și face una pe zi”, a spus un părinte.

Tocmai de aceea, mulți caută soluții pentru a-și putea susține în continuare copiii. Această doamnă a optat ca fiica sa de clasa a VIII-a să facă meditațiile online, cu profesori de la distanță. Așa poate scuti și timp și taxe.
„Taxele sunt un pic mai mici decât a-i plăti la un profesor pentru prezență fizică.

Deci cred că poate fi un trend și are o zonă de dezvoltare foarte, foarte largă”, a spus președintele unei asociații de părinți.

Citește și: Care este adevărul despre „înfiinţarea unor unităţi de filaj" împotriva cetățenilor. Anunțul MAI de ultimă oră

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dar chiar și așa, eforturile părinților sunt colosale, spun reprezentanții.
„Nu neapărat că își fac credite, unii dintre ei care nu au posibilitatea să își facă credite pentru că au venituri minime și mai au probabil un credit și nu mai pot lua alt credit, își vând lucruri, bunuri din casă astfel încât să își ajute copilul”, a continuat președintele unei asociații de părinți. 

Și elevii îmbrățișează varianta meditațiilor cu profesori la distanță, dar doar la anumite materii.
„Momentan fac o dată pe săptămână la psihologie și prețul este de 150 de lei pe o oră și jumătate iar până acum făceam și la română și la istorie, unde prețul era de 130 de lei online, pe două ore”, a spus o elevă.
„Sunt niște avantaje, dar dezavantajele vin la pachet. Gândiți-vă astfel de meditații făcute la matematică unde trebuie lucrat cu creionul în mână, probabil că nu au cum să aibă influența și eficacitatea pe care poate să o producă o meditație față în față”, a explicat un expert în educație.

Piața meditațiilor câștigă de la an la an tot mai mult teren. Sunt profesori care câștigă între 2.000 de lei și 5.000 de lei pe zi din meditații. Prea puțini își declară banii și la ANAF.
„ANAF avertizează profesorii că trebuie să fiscalizeze toate activitățile suplimentare. În anul 2022, cea mai mare sumă încasată a fost declarată de un cadru didactic din București: 750.000 lei”, a transmis Alexandra Cosman, reporterul Știrilor Kanal D.

În topul județelor cu cele mai mari încasări din meditații ale profesorilor se află Timiș, Iași, Prahova și Ilfov.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si