Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Meduzele aduse la țărmul Mării Negre aduc controverse. Biologii au analizat exemplarele

Localnicii sunt tot mai controversați în ceea ce privește meduzele aduse în această perioadă la țărmul Mării Negre. Unii cred că este vorba de noi specii migrate, însă biologii aduc alte explicații.

Redactia Stirile Kanal D,

Vremea bună întârzie sfârșitul meduzelor [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Meduzele aduse de valuri pe țărmul Mării Negre în această perioadă nasc tot soiul de controverse. Localnicii cred că e vorba de o specie nouă care a migrat recent din Marea Mediterană. Biologii au analizat astăzi exemplarele găsite pe țărm și au altă explicație”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Controverse stârnite de meduzele aduse la țărmul Mării Negre

Plajele din Saturn s-au umplut astăzi cu mii de meduze aduse de valuri. Nu fenomenul în sine îi surprinde pe biologi, ci momentul în care se petrece.
„Marea Neagră a început să se răcească. Meduzele de apă caldă pier, sunt aruncate de valuri la mal. Ar fi trebuit să se întâmple lucrul acesta cu o lună, o lună jumătate în urmă, undeva prin septembrie”, a explicat Adrian Bîlbă, biolog marin.


Vremea bună din septembrie și octombrie a întârziat fenomenul.

Citește și: VIDEO- Ninsori și frig aduse de un ciclon din Marea Neagră și de un val de aer rece

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Astea sunt o specie nouă pentru Marea Neagră. Vin destul de des în zona asta și de asta vă spun”, este părerea localnicilor.
De fapt, localnicii s-au lăsat păcăliți de culoarea meduzelor, spun specialiștii. E drept, acestea au migrat din Marea Mediterană, dar asta s-a petrecut în urmă cu zeci de ani.


„Le și vedem că nu mai au hrană, nu mai sunt așa de pigmentate. Nu mai au atât de mulți pigmenți rezultați din degradarea algelor pe care le consumă. În consecință sunt mai transparente, mai albe. Par să fie altă specie, dar nu e vorba de altă specie„, a adăugat Adrian Bîlbă, biolog.
Anul acesta, Marea Neagră a avut o temperatură mai ridicată la început de noiembrie față de situația din luna iulie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI