Mii se cupluri rămân fără sprinjin din partea Guvernului, după ce, nu mai sunt bani necesari pentru continuarea Programului Național de Fertilizare In Vitro.

Ministerul Finanțelor a considerat că sterilitatea nu se află pe lista priorităților, chiar dacă, în țara noastră unul din cinci cupluri sunt infertile.

Nu mai sunt bani pentru Programul Național de Fertilizare In Vitro

„Vă rog să luați loc, în curând vine și domnul doctor, până vine- vă rog să-mi completați acest formular!”

Pe Doina am găsit-o în cabinetul medicului ginecolog. Venise la vizita regulată pentru că- de ani buni- își dorește un copil, ba chiar a apelat și la Programul Național pentru Creșterea Natalității.

Citește și: VIDEO- O minune nu vine niciodată singură. Mii de femei se confruntă cu problemele cauzate de infertilitate

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Să devenim părinți este..., sigur ne asumăm toate respnsabilitățile și este împlinirea noastră, împlinirea mea ca mamă. Încercăm de câțiva ani să ne bucurăm de un bebeluș și cu ajutorul echipei de medici.

Ce pot să vă spun, am beneficiat de programul de la stat- o șansă pentru cuplurile infertile”, a spus Doina.

Chiar dacă sarcina nu s-a concretizat atunci, Doina, la fel ca si alte femei care își doresc să devină mame, nu se opresc aici. Însă, greul vine după ce, Ministerul Finanțelor a decis să blocheze programul din lipsa banilor.

„Sunt de părere că era un sprijin important și ar trebui să beneficieze în continuare”,

mai spune pacienta.

Concret, statul oferea 15,000 lei în două tranșe- un voucher de 5000 de lei pentru achiziționarea de medicamente specifice, iar aldoilea voucher in valoare de 10000 de lei pentru procedurile medicale, spune reporterul Știrile Kanal D, Andra Ionescu.

Însă, programul nu va mai primi finanţare din acest an, chiar dacă doritori sunt foarte mulţi. Medicii trag un semnal de alarmă.

„Consecințele vor fi, evident, într-un moment în care financiar nu își vor mai permite procedura, o vor amâna, iar aici intervine alt factor negativ, timpul care trece mai ales la femei, trecerea timpului scade calitatea procedurii, iar șansa de a obtine o sarcina va scadea”, a explicat doctorul Ciprian Morariu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Lupta cu infertilitatea: Efecte emoționale și metode de tratament pentru femei

Ministerul Familiei afirmă că lucrurile nu vor rămâne așa și va cere în continuare Ministerului Finanțelor o corecție bugetară

„Noi nu ve vom lăsa pentru că este un program foarte apreciat de foarte mulți tineri care au nevoie de sprijin din partea statului”, a afirmat Natalia Intotero, ministrul Familiei.

La nivel mondial sunt aproape 50 de milioane de cupluri care suferă de infertilitate, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si