Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Mindfulness la grădiniță. Copiii care învață sa se calmeze singuri

Copiii invata sa se calmeze singuri! Asa s-ar traduce, in cel mai simplist mod cu putinta, un concept educativ unic in tara noastra: cel de mindfulness. La o scoala privata din Capitala, elevii practica, in timpul orelor, tehnici inedite care ii ajuta sa se stapaneasca si le dezvolta inteligenta socio-emotionala.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel de imagini sunt unice in tara noastra. Cativa elevi coordoneaza restul clasei intr-o "plimbare" imaginara prin cele mai ascunse cotloane ale mintii umane. Unul dintre subiectele de astazi: cum sa ii arati unui batran respectul cuvenit?

Cursurile de mindfulness sunt fie ore de sine statoare, fie diverse momente integrate, pentru cateva minute, in cele obisnuite de studiu.

In timp ce corpul celor mici se odihneste fie intins pe jos, fie in pozitie de yoga, profesorul le preda abc-ul relaxarii. Iar revenirea este spectaculoasa.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Școala unde cursurile sunt o plăcere. Elevă: „E mult mai ușor, nu e așa stresant”

Conceptul este unic in toata tara si se bazeaza pe o tehnica de constientizare a propriilor trairi, dar si o analiza a acestora.

Mindfulness este o tehnica in plina dezvoltare in intreaga lume, dar mai ales in Marea Britanie, unde nu lipseste din scoli si din gradinite.

In tara noastra a ajuns cand un profesor din Regat a infiintat in tara noastra o unitate de invatamant cu acesta baza.

La scoala cu predare in limba engleza, micutii nu sunt antrenati intelectual, dar si emotional. Iar aici, fericirea este o deprindere pe care cei mai multi o invata de mici.

Insa una care costa, caci preturile pentru un an scolar variaza intre 6.000 si 9.000

de euro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI