Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Ministerul Muncii oferă bani pentru șomerii care nu lucrează. Primele de angajare pot trece de 10.000 de lei

Se oferă bani pentru șomerii care nu lucrează, de la Ministerul Muncii. Cei care se angajează pot primi prime de peste 10.000 de lei.

Redactia Stirile Kanal D,

Bani pentru șomerii care vor să muncească [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Avem cei mai mulți tineri din Uniunea Europeană care nu lucrează. Așa că autoritățile au decis să bage mâna în buzunar pentru a-i stimula. Concret, un șomer va primi 1000 de lei dacă își găsește un loc de muncă. Dacă mai e și absolvent, suma aproape se dublează. În total, primele de angajare pot trece de 10 mii de lei", a transmis Cristian Sabbagh.

Bani pentru șomerii care nu lucrează

"Am fost și la forțele de muncă, am fost și la o grămadă de interviuri, mi-a fost foarte greu să găsesc un loc de muncă. Alții la 19 ani se distrează și eu sunt genul de fată care pune accent mai mult pe muncă și pe facultate și mă las mai mult pe mine deoparte", a spus o tânără.

Pe Georgiana am întâlnit-o în autogara din Craiova. Tânăra de 19 ani s-a mutat în oraș ca să lucreze ca ospătar.

"- Stau în Craiova, că și lucrez și nu am cum să fac naveta de la 60 de km.
- Stai în chirie?
- Stau în chirie, plătesc o chirie destul de mare de 10 milioane", a spus Georgiana, angajată.

Sunt bani pe care Georgiana ar fi putut să-i primească de la stat, dacă stimulentele s-ar fi acordat încă de anul trecut.

Acum, Ministerul Muncii oferă o primă de instalare în valoare de 12.500 de lei pentru tinerii care își schimbă domiciliul pentru că și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de kilometri de casă.

"Cred că era super bine să fi existat atunci. Eu sunt și la Medicină în anul I și plătesc o taxă destul de mare. Cred că m-ar fi ajutat puțin...

Eu iau un salariu de 2500, doar că mai fac și din coafuri, și din machiaj... Toată munca mea se duce pe chirie, a spus Georgiana", angajată.

Ministerul Muncii mai oferă un ajutor de 1000 de lei pentru șomerii neindemnizați dacă aceștia reușesc să se angajeze.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"- Momentan nu mă ocup cu nimic, dar o să-mi găsesc pe viitor, pentru că na, trebuie.
- Când ai rămas fără job, de cât timp?
- De vreo lună de zile. Am avut serviciu, au apărut niște probleme, o să mă reangajez înapoi.
- În ce domeniu vrei să te angajezi?
- Momentan...ca casier.
- Care ar fi un salariu mulțumitor pentru tine?
- 3000 de lei, pentru că ăsta-l am", a spus Andrei, șomer.

Se mai acordă o primă de inserţie de aproape 1800 de lei pentru absolvenţii din evidenţele agențiilor de forță de muncă, dacă aceștia care îşi găsesc job în termen de două luni de la absolvire.

"Eu sunt la facultatea de limbi străine la București și mă gândesc că aș putea să lucrez la un call-center sau ca translator. Mai greu, mai ales că se cere experiență, pe care eu nu aș avea-o pentru că nu am lucrat, deci probabil ar trebui să încep mai de jos cu domenii care nu au niciun fel de legătură cu facultatea pe care o termin", a spus un student.

"Momentan o să termin facultatea și după aceea o să mă gândesc la un job. Sunt ajutat de părinți până îmi găsesc un loc de muncă și, după aceea, o să fiu independent. Este bine ca statul să dea un ajutor tinerilor care vor să muncească", a spus un student.

Locuri de muncă sunt, dar...

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"Este lipsă de forță de muncă, locurile de muncă vacante declarate de angajatori se găsesc pe site-ul nostru, erau undeva peste 41 de mii de locuri de muncă declarate astăzi", a declarat Corina Scarlat, ANOFM.

În România sunt cei mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani care nu lucrează, potrivit datelor Eurostat.

Citește și: Anunțul făcut de Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi: „Voi continua munca lui”

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI