Prezentatorul de la acel moment al știrilor BBC, Huw Edwards, este cel care a făcut anunțul trecerii la cele veșnice a Reginei.

BBC își întrerupe programul obișnuit pentru a face un anunț important ”, au fost cuvintele acestuia. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Legătura dintre Regina Elisabeta a II-a și Nicolae Ceaușescu. Motivul pentru care s-a ascuns într-un tufiș

Discursul său a fost unul scurt, urmat apoi de o mini galerie cu fotografii din viața Reginei, însoțite de imnul național „God Save the Queen”. 

După câteva secunde de pauză a continuat: „ Aici BBC News de la Londra. Palatul Buckingham a anunțat moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Într-o declarație, Palatul a transmis că regina a murit liniștită, la Balmoral, în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și vor reveni mâine la Londra ”.

Regina Elizabeth II va avea funeralii de stat

Înmormântarea Reginei va fi, conform tradiţiei, una de stat, o onoare rară rezervată în mare parte monarhilor, potrivit The Guardian.

Citeste si: Emoționant: Ce a apărut pe cer imediat după moartea Reginei Elisabeta

Singurul monarh care nu a primit o înmormântare de stat în ultimii 295 de ani a fost Edward al VIII-lea, care a abdicat, potrivit news.ro.

Printre personalitățile distincte care au avut parte de înmormântări de stat s-au numărat Sir Isaac Newton, Lord Nelson, Ducele de Wellington şi prim-ministrul de război Sir Winston Churchill.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si